Zet de ramen open met een pollenhor

Met lekker weer toch je raam open willen zetten? Lees dan dit blog over de pollenhor.

Heb je last van hooikoorts en wil je toch lekker de ramen open kunnen zetten met mooi weer? Dan zijn de horren met anti-pollengaas iets voor jou. De inzethor en voorzethor kunnen we voorzien van dit gaas. Zeg dus maar dag tegen je hooikoorts klachten, dat is met onze pollenhorren verleden tijd.

Pollenhor

Pollen en het weer

Zodra de bloeiperiode van grassen, bomen en planten start, komen er allerlei pollen in de lucht. Dit zijn kleine stuifmeeldeeltjes die een allergische reactie veroorzaken waardoor hooikoorts ontstaat. Op zonnige dagen is de kans op pollen het grootst, bij regenachtige dagen worden deze uit de lucht gespoeld.

Op zonnige dagen is het natuurlijk heerlijk om de ramen open te zetten en frisse lucht in huis te halen. Het is juist dan fijn om ook binnenshuis te genieten van natuurlijk daglicht. Behalve als je hooikoorts hebt, want dan kies je er waarschijnlijk voor om de ramen dicht te houden. Met het anti-pollengaas is dit niet meer nodig.

Pollenhor Pollenhor

Horren met speciaal gaas

Maar wat is dan anti-pollengaas? Dit is gaas wat wordt behandeld met een speciale coating. De pollen hechten zich hieraan waardoor ze niet naar binnen kunnen en buitenshuis blijven. Dit heeft als resultaat dat hooikoorts klachten aanzienlijk verminderen. Het anti-pollengaas is toepasbaar bij de inzethor en voorzethor.

Standaard gaas en anti-pollengaas

We horen je denken, maar houdt standaardgaas van een hor ook niet gewoon pollen tegen? Helaas is dit niet het geval. Standaardgaas werkt perfect voor het tegenhouden van insecten en ongedierte, maar houdt slechts 2 tot 3 procent van de pollen tegen. Om onbezorgd het raam open te kunnen zetten heb je dus echt anti-pollen gaas nodig.

Op maat gemaakte horren

Om het effect van een pollenhor het beste te ervaren is het belangrijk dat deze op maat gemaakt wordt. Bij maatwerk vindt de hor perfecte aansluiting met het kozijn zodat geen pol of insect nog binnen komt. De horren van Zonnelux hebben een fijne structuur en voldoen uiteraard aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Wil je na het lezen van dit blog meer informatie over de pollenhor? Neem dan contact op met de Zonnelux specialist bij je in de buurt.