Foto: 2014/magnat-speaker-quantum-edelstein.jpg

Magnat speaker Quantum Edelstein

Quantum Edelstein speakers van Magnat: een waar genoegen voor ogen en oren.

Bij het maken van deze set speakers hebben de ontwerpers van Magnat een edelsteen voor ogen gehad; prachtig om te zien en maar ook een waar genoegen om naar te luisteren. Dat is gelukt! De Magnat Quantum Edelstein mag dan geen juweel zijn die je om de pols kunt dragen of die thuishoort in een kluis. Nee, dit juweel mag gezien worden en we mogen er dagelijks van genieten.

Diamond look

De combinatie van glas en aluminium geeft de Edelstein niet alleen zijn zogenaamde 'diamond look'. Door het toevoegen van een extra zware bodem is de kast akoestisch stil. Dit zorgt ervoor dat zowel de speaker als het meubel waarop deze geplaatst wordt niet mee trillen met het geluid.

De behuizing van de speaker is vervaardigd van MDF en prachtig afgewerkt in een hoogglans finish. De schuine randen rond de units zorgen er niet alleen voor dat het geluidsbeeld breed wordt geplaatst, maar laat tegelijkertijd de speakers op een zeer elegante wijze contrasteren met het geborsteld aluminium front paneel.

Optimale geluidsweergave

Voor dit 2-weg bass reflex systeem zijn enkel hoogwaardige materialen gebruikt.

Zo wordt er een 110 mm mid/laag-unit gebruikt waarvan de conus bestaat uit een 'aluminium/ceramic sandwich'. Deze combinatie is uiterst stijf waardoor het mid/laag zeer gedetailleerd en nauwkeurig kan worden weergegeven.

De 25 mm dome tweeter sluit hier naadloos op aan en kan zelfs de meest hoge tonen tot 50.000Hz weergeven. De bass reflex poort heeft verhoudingsgewijs een grote opening en heeft een speciale coating gekregen, zodat de lage tonen gehoormatig goed te volgen zijn en tot 34Hz doorloopt. Intern is de bekabeling van hoog niveau, de speakers kunnen worden aangesloten met 'banana plugs'of ‘spades’.

Meer informatie: www.havoned.nl of www.magnat.de

Publicatiedatum: 2 april 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties