Harman Kardon speaker

Met de Citation ONE slimme speaker luister je eenvoudig naar je favoriete muziek. Je verbindt hem met netstroom en vervolgens via wifi of Bluetooth met je smartphone. Je bedient de speaker vanuit de Google Home app. Met de ingebouwde Google Assistent bedien je de speaker ook met spraakopdrachten.

Getest door:

Even voorstellen...

Als muziek- en gadgetliefhebber was ik erg enthousiast om deze Harman Kardon speaker te testen. Ik ben heel benieuwd naar het geluid en of de Google Assistent een beetje naar behoren werkt.

Wat zit er in doos?

Zodra je de doos opent, zie je dat deze speaker er erg stijlvol uitziet. Het lijkt 'plug-and-play' te worden (dat hoop ik tenminste :)), want meer dan een kabeltje en een korte gebruiksaanwijzing zitten er niet bij. Of we kunnen zo aan de slag, of het wordt een lang proces...

Plug-and-play

Het is gelukkig 'plug-and-play' geworden. Je hoeft enkel de Google Home app te installeren en het apparaat toe te voegen aan je netwerk. Zodra dit gebeurd is, kun je aan de gang. Het bedienen via de Google Assistent is erg leuk om te doen; je roept wat en ze gaat voor je aan de slag. Het is in het begin even aftasten welke commando's je moet geven, maar we begrepen elkaar over het algemeen snel :). Overigens is het ook mogelijk de speaker uit te zetten en hem via je telefoon of tablet te bedienen. Bij Spotify zie je bijvoorbeeld de speaker vanzelf in je lijst met apparaten. Dat is soms ook prettig, als je niet na wilt denken over wat je wilt afspelen maar gewoon wat wilt opzoeken op Spotify.

Erg handig

Ik ben erg enthousiast, hij is zeer gebruiksvriendelijk. Zo is de Google Assistent niet alleen een leuke gadget, maar ook écht handig. Zodra je 's ochtends in de keuken komt, hoef je alleen maar te zeggen dat de radio aanmoet en het gebeurt. Dus geen gerommel meer met apparaten die je moet pakken en apps opzoeken of iets dergelijks.

Hoe is het geluid?

Het geluid van deze speaker is erg goed, opvallend goed zelfs. Er komt een een mooi helder geluid uit, dat de onze woonkamer prima vult. Als je deze speaker als enige of 'hoofdspeaker' zou gebruiken in je woonkamer, gaat hij het waarschijnlijk net niet redden (daar is hij net te klein voor), maar ik denk dat je er toch geen slecht figuur mee slaat. Bovendien is hij te koppelen aan grotere speakers uit de serie. Wij gebruiken hem nu in de keuken en daar voldoet hij echt perfect. Met de Google Assistent is het volume erg eenvoudig met je stem te bedienen ('Hey Google, zet volume op 52%'). Dit is overigens ook in de Google Home app te regelen. Het maximale volume is heel erg luid kwamen we achter toen mijn zoontje riep: 'Hey Google, nu op je allerhardst :)

Stabiele verbinding

De verbinding is eenvoudig tot stand te brengen, het is echt binnen no-time geregeld. Ik heb toch regelmatig slechtere ervaringen gehad met dergelijke apparaten. Groot voordeel vind ik dat je de speaker slechts 1 keer hoeft in te stellen en hij blijft vervolgens verbonden. Je hoeft hem dus niet opnieuw te verbinden, wat bij bluetooth speakers wel moet.

Conclusie

Dit is echt een hele fijne speaker, qua geluidskwaliteit (uiteraard het belangrijkste bij een speaker) is hij echt heel erg goed. Ik vind het een heel prettig, warm geluid. De Google Assistent is bovendien een leuke en erg handige toevoeging. Een absolute aanrader deze speaker!

Reacties