Sonos One Speaker

De Sonos One is een speaker die werkt via wifi. Hierdoor is het mogelijk om meerdere Sonos One speakers in je huis neer te zetten die eenvoudig via de wifi verbinden met elkaar. Stefan is een echte muziekliefhebber en heeft de Sonos One speaker voor ons getest.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Stefan! Ik woon in Heemskerk en ben zelf groot fan van muziek. Ik had goede verhalen gehoord over de Sonos speakers, dus wilde ik hem een keer proberen. Dit heb ik gedaan en inmiddels heb ik mijn mening erover gevormd die ik graag met je deel!

Eerste indruk

De verpakking is gemaakt van karton, maar de speaker zelf is verpakt in een plastic zakje. Dit vond ik zelf onnodig en niet erg duurzaam. Ik vond de speaker er meteen kwalitatief goed uitzien. Het is net even iets anders dan de plastic speakers die ik gewend ben. De speaker sluit je aan met een stekker. Dit vind ik wel een nadeel, gezien ik hem hierdoor niet mee kan nemen in mijn tuin bijvoorbeeld. Het geluid van de speaker is daarentegen erg goed. Het is heel helder en er zit veel bas in. Mocht je niet echt veel van bas houden, dan kun je dit aanpassen in de app.

Eenvoudige installatie

De speaker is eenvoudig om te installeren. Je zet hem aan en download de Sonos app. Je verbindt hem hier met de wifi en hij doet het! Ik vind dat de wifi-verbinding deze speaker zo uniek maakt. Hierdoor maakt het niet uit waar je bent in huis, de speaker blijft altijd doorspelen. Dit is een ander verhaal als je een speaker hebt die via Bluetooth werkt. Ik vind dit dan ook een groot voordeel, gezien je telefoon niet in de buurt hoeft te liggen om de speaker af te laten spelen.

Helaas (nog) geen Google Assistent

Wat wel jammer is, is dat de Google Assistent functie op de speaker (nog) niet werkt. In de speaker zit een microfoon waar je tegen kunt praten. Hij neemt hierdoor de gehele Google Assistent functie over. Helaas ondersteunt Nederland deze functie nog niet, waardoor ik nu niks met de microfoon kan. Sonos gaf aan dat het eind 2018 geregeld zou zijn, maar dit is inmiddels verplaatst naar maart 2019. Ik hoop dat de functie er dan daadwerkelijk komt, want ik vind dat nu wel een groot gemis.

Conclusie

Ik vind de Sonos One speaker een hele fijne speaker met prachtig geluid. Ondanks de wat hoge prijs, vind ik hem absoluut je geld waard.

Reacties