Foto: 2014/draadloze-speakers-bang-olufsen-beolab-17-1.jpg

Draadloze speaker Beolab 17 Bang & Olufsen

Bang & Olufsen introduceert Beolab 17: eerste compacte draadloze high-end luidspreker.

Bang & Olufsen kondigt de introductie aan van de eerste compacte draadloze luidspreker ter wereld, de BeoLab 17. De volledig digitale, actieve luidspreker koppelt verbluffende akoestische prestaties aan flexibele plaatsingsmogelijkheden en innovatief design in een compact jasje. Het is de eerste luidspreker die gebruik maakt van de nieuwe WiSA-standaard voor high-end draadloze communicatie.

'De BeoLab 17 is het meest veelzijdige en flexibele voorbeeld van ons nieuwste generatie draadloze luidsprekers,' aldus Lars Fredsgaard, directeur van de luidsprekerdivisie.

Ontworpen voor prestatie

De driehoekige kast van de BeoLab 17, een creatie van Torsten Valeur van David Lewis Designers, is vervaardigd uit één stuk onder druk gegoten aluminium. Hierdoor is de luidspreker uitzonderlijk stevig. De technici van Bang & Olufsen hebben een reeks volledig digitale componenten ondergebracht in de gesloten kast van slechts 2,8 liter.

De tweeweg BeoLab 17 is volgepakt met een speciaal voor dit model gemaakte 6” middenluidspreker/woofer, een ¾” tweeter, twee class D-versterkers van 160 watt en de eigen digitale soundengine van Bang & Olufsen. De nieuwe digitale soundengine, het brein van deze krachtpatser, heeft 40 keer zoveel verwerkingskracht als analoge schakelingen. Hierdoor is het mogelijk een volwassen geluid te laten komen uit zo'n compacte behuizing.

De BeoLab 17 is één van de drie nieuwe luidsprekers die Bang & Olufsen introduceert op basis van het concept Immaculate Wireless Sound, ofwel onberispelijk draadloos geluid.

Ontworpen voor het interieur
De BeoLab 17 kan moeiteloos in elk interieur worden ingepast. De afsluitende kap van de kast van geborsteld aluminium is verkrijgbaar in wit of zwart. De voorpanelen zijn leverbaar in "gebroken ijs" en wit, of in wit, zwart of blauw textiel.

Maar wat de BeoLab 17 bijzonder aantrekkelijk maakt voor liefhebbers van interieurdesign én geweldig geluid, zijn de vele plaatsingsmogelijkheden. Met de voet kan de luidspreker op de vloer worden geplaatst. Door middel van de wandbeugel, kan de Beolab17 aan de muur of het plafond worden gehangen. Met de basweergaveschakelaar kan de equalizer worden bijgesteld, afhankelijk van de plaatsing van de luidspreker - vrijstaand, aan de wand of in een hoek.

Immaculate Wireless Sound

De BeoLab 17 is één van de drie nieuwe luidsprekers die Bang & Olufsen introduceert op basis van het concept Immaculate Wireless Sound, ofwel onberispelijk draadloos geluid.

Geluid dat wordt weergegeven zoals de artiest het heeft bedoeld - dat is al sinds jaar en dag waar Bang & Olufsen om bekend staat. Met Immaculate Wireless Sound introduceert Bang & Olufsen deze traditie van akoestische authenticiteit voor het eerst in de geschiedenis ook in de wereld van draadloze geluidsweergave.

WiSA - de nieuwe standaard voor draadloze communicatie
Dankzij de toepassing van de nieuwe WiSA-standaard in de BeoLab 17, hoeven de actieve luidsprekers slechts op een stopcontact worden aangesloten in een ruimte met een WiSA-zender om een draadloze verbinding tot stand te brengen met een tv, blu-rayspeler of settopbox.

Alle luidsprekers van Bang & Olufsen met Immaculate Wireless Sound werken bijvoorbeeld naadloos samen met de met WiSA-functionaliteit bijgewerkte televisie BeoVision 11. Dankzij de integratie van zenders en ontvangers met WiSA-functionaliteit in het fysieke en digitale design, levert Bang & Olufsen nu ongeëvenaarde akoestische prestaties in een draadloze surroundopstelling. De nieuwe luidsprekers kunnen uiteraard ook met kabels worden aangesloten.

Het platform van de Wireless Speaker and Sound Association (WiSA) maakt gebruik van het relatief weinig gebruikte bereik van 5.2-5.8 GHz om interferentie van andere signalen te voorkomen, en te kunnen beschikken over voldoende bandbreedte om ongecomprimeerde 24-bits muziek te kunnen streamen bij de oorspronkelijke bemonsteringsfrequentie. WiSA is het eerste draadloze systeem in de U-NII-band dat meerkanaalsprestaties levert - tot een volledige 7.1-surroundconfiguratie.

De nieuwe BeoLab 17-luidsprekers zijn vanaf november 2013 verkrijgbaar in de winkels van Bang & Olufsen. Prijs per set: € 2.990.

Meer informatie: www.bang-olufsen.nl

Publicatiedatum: 24 oktober 2014

Reacties