Foto: 2014/sony-BRAVIA-S90-4K-Ultra-HD-televisie.jpg

Curved Sony BRAVIA S90 4K Ultra HD-televisie

Sony introduceert curved 4K-TV met surround sound voor meer intense Home Entertainment ervaring

De nieuwe BRAVIA S90 4K Ultra HD-televisie van Sony biedt home entertainment met perfecte curve. Deze geavanceerde S90 Curved TV van Sony is verkrijgbaar in 75-inch (190,5 cm) en 65-inch (165 cm) en heeft een slank, subtiel gebogen scherm voor natuurlijk ogende Ultra HD 4K-beelden met vier keer zoveel details als Full HD. Dankzij de nauwkeurig berekende kromming van het scherm krijgt de kijker een intensere home entertainment-ervaring die wordt versterkt door het 4.2-kanaals Speaker-systeem. Entertainment, zoals speelfilms, muziekconcerten, drama of sport, komt zo tot leven in extreme helderheid, kleur en geluid.

Optimale kijkervaring

De S90 Curved TV beschikt over verschillende Sony beeldtechnologieën om de optimale kijkervaring te versterken. Op het TRILUMINOS-display wordt de emotie van elke scène getoond in diep rood, natuurlijk groen en helder blauw. Het intelligente X-tended Dynamic Range verbetert het contrast voor sprankelende kleuren en diep zwart. De 4K X-Reality PRO-technologie van Sony, die gewone tv-uitzendingen en Blu-ray-films opschaalt tot viermaal het aantal pixels van Full HD, zorgt voor beeld met heel veel detail. De beeldkwaliteit van de S90 is gelijk aan de veelgeprezen X9 4K-tv van Sony met plat beeldscherm.

Indrukwekkend meerkanaalsgeluid

Het nieuwe 4.2-kanaals Live Speaker-systeem van Sony gebruikt aparte drivers die de voor- en surroundkanalen links en rechts nauwkeurig in de kamer richten in de meest zorgvuldig afgestemde hoek. Aparte verwerking met ClearAudio+ behoudt de individuele details van de originele meerkanaalsmixen voor uitzonderlijke helderheid en geluidsdetail, waardoor het 360-graden surround sound de kijker omhult.

Twee woofers staan garant voor de meest lage frequenties direct vanuit een tv en zorgen voor een vol, krachtig basgeluid. Als nog lager geluid gewenst is voor meer spektakel bij speelfilms of live muziek, dan is er een optionele draadloze subwoofer beschikbaar - de witte SWF-BR100 of de nieuwe SWF-BR100B in een elegante zwarte afwerking - die dusdanig laag geluid produceert dat de trillingen voelbaar zijn, net zoals in de bioscoop.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs en beschikbaarheid van de KD-75S9005 en de KD-65S9005 is nog niet bekend. De subwoofer SWF-BR100W/B (in zwart en wit) heeft een winkeladviesprijs van 300,- euro en per direct beschikbaar.

Meer informatie: www.sony.nl

Publicatiedatum: 11 augustus 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties