Sony XH90 - 55

De XH90-tv is voorzien van een X1-beeldprocessor en ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos. Verder heeft hij een Netflix Calibrated Mode en draait hij op Android TV. Ontdek alle prestaties in de review.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik mag de Sony XH90 testen en daar ben ik erg blij mee. Toevallig ben ik net op zoek naar een nieuwe televisie dus dat komt erg goed uit. Het klinkt in ieder geval allemaal erg veelbelovend, dus ik ben erg benieuwd naar de prestaties...

Makkelijk te installeren

De installatie, altijd een spannend moment, ging in principe vrij eenvoudig. Ik heb wel wat problemen gehad bij het aansluiten van mijn mediabox en dolby set, en dan met name de bediening hiervan 'toevoegen' op één afstandsbediening. Een aantal keer bleek dan uiteindelijk 1 knop toch niet te werken. Met name het geluidknopje van mijn soundbar te laten werken met de afstandsbediening van de tv bleek een probleem. Gelukkig verliep de rest van de installatie wel goed. Het is wel erg handig dat (bijna) alles via één afstandsbediening te bedienen is.

Schitterend beeld

De beeldkwaliteit: uiteraard één van de belangrijkste punten van een televisie. En ik kan hier kort over zijn: schitterend! Op dit moment heb ik een wat verouderde tv dus het verschil tussen wat ik gewend ben en deze televisie is immens groot. Dat kan natuurlijk eigenlijk ook niet anders aangezien deze televisie gebruikmaakt van 4K beeldkwaliteit, full array led en Xclarity motion. Alle kleuren komen erg mooi uit, echt heerlijk om naar dit beeld te kijken. Absoluut een erg sterk punt van deze Sony.

Warm geluid

Het geluid is erg warm en helemaal niet blikkerig, zoals ik bij mijn huidige televisie wel een beetje gewend ben. En met de Dolby is het helemaal indrukwekkend, alsof je in de bios zit.

Heel veel mogelijkheden

Wat opvalt zijn de vele apps en mogelijkheden, geschikt voor Android. Maar ook als Apple-gebruiker kom je aan je trekken. Je kunt namelijk vrij eenvoudig gebruikmaken van Apple tv. Verder kun je lekker snel door alle apps heen scrollen, dat is erg fijn. Leuk detail vind ik de ingebouwde chromecast, dit maakt het streamen wel erg makkelijk! Daarnaast kun je deze televisie ook koppelen aan je Google Assistent en met je stem bedienen. Hier heb ik echter niet zoveel gebruik van gemaakt omdat ik dit persoonlijk toch snel wat omslachtiger vind dan 'ouderwets' een afstandsbediening te gebruiken.

Design

De televisie is erg intuïtief en bovendien snel in gebruik. Het design ziet er goed uit, al vind ik de televisie wel wat aan de dikke kant als je hem vergelijk met andere televisies die nu op de markt zijn. Verder vond ik het jammer dat mijn soundbar niet tussen de voeten past.

Conclusie

Ik vind dit een erg fijne televisie met een schitterend beeld en erg goede geluidskwaliteit. Minpuntje vind ik dat mijn soundbar niet tussen de voeten past. Als ik deze televisie gekocht had, zou ik hem aan de muur hangen zodat mijn soundbar er ook onder kon. Bij het installeren liep ik tegen wat (kleine) probleempjes aan, maar toen alles aangesloten was, was ik erg tevreden. Hij start bovendien snel op en de apps en het besturingssysteem werken erg snel.

Reacties