Sony A80J OLED-tv

De A80J OLED-tv is de eerste tv ter wereld met cognitieve intelligentie aangedreven door de Cognitive Processor XR. Met dit model biedt Sony geweldige beeldkwaliteit, innovatief geluid en een prettige gebruikservaring verpakt in een premium-TV.

Getest door:

Even voorstellen...

Omdat ik zelf bezig ben met het oriënteren op een nieuwe televisie vind ik het heel erg leuk om deze mooie tv van Sony te testen. Op dit moment heb ik een televisie van 11 jaar oud, dus deze Sony zal voor mij sowieso al een wereld van verschil betekenen.

Eerste indruk

Zodra we hem uitgepakt hebben, valt gelijk op hoe groot hij is. Dat komt natuurlijk ook doordat ik een scherm gewend ben dat stukken kleiner is. De Sony is maar liefst 65 inch, bijna 2 keer zo groot als mijn huidige televisie. Gigantisch verschil natuurlijk. Verder springt met name in het oog dat hij echt flinterdun is. En dan schijnt het nog niet eens de dunste televisie van Sony te zijn! Door het dunne paneel oogt het in ieder geval erg chique. Zeker als je de bijgeleverde poten eronder zet, krijg je bijna de indruk of hij zweeft. Deze poten kun je er eenvoudig onder klikken, al moet je dit wel even met zijn tweeën doen, omdat het scherm zo groot is.

Installatie

De installatie gaat vrij eenvoudig. Je zet hem aan, hangt je Google Account eraan en hij gaat voor je aan de slag. Hij is relatief snel klaar voor gebruik en je hoeft verder geen ingewikkelde procedures te doorlopen, ideaal! Zodra je aan de gang kunt, valt gelijk het Sony snelmenu onderin je scherm op. Dit is erg handig: je vindt er een hele rits aan instellingen, die je bovendien kunt personaliseren. Zowel externe ingangen zijn er te vinden als verschillende apps.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is natuurlijk één van de belangrijkste aspecten van een nieuwe televisie, zo niet de belangrijkste. En het zal je niet verbazen dat dit bij deze televisie dik in orde is! Helemaal als ik het met mijn huidige televisie vergelijk, is het echt een wereld van verschil. Maar dat is natuurlijk ook te verwachten. Echter ook als je dat buiten beschouwing laat, is de beeldkwaliteit ongelooflijk scherp. Je hebt bovendien nog een aantal instellingen die je kunt gebruiken wanneer je extra detail wilt. Bijvoorbeeld als je een sportwedstrijd kijkt of gewoon graag extra scherp beeld hebt. In één woord: indrukwekkend!

Geluidskwaliteit

Ik heb een aantal (actie)films gekeken, maar ook sportwedstrijden en reguliere tv-programma's. Het geluid is echt heel goed te noemen. Hij ondersteunt bovendien Dolby Atmos en houdt rekening houden met de akoestiek in de kamer.

Functies

Zoals met elke Smart tv kun je er heel veel kanten mee op. Je hebt 4 hdmi en 3 USB aansluitingen, wat ruim voldoende is. En ook snelkoppelingen naar je Netflix- of Videolandaccount. Ik heb hem ook gebruikt voor mijn werk, voor videocalls. Een webcam eraan hangen en gaan. Dat werkt ideaal, zo'n groot scherm. Ik wil eigenlijk niet meer zonder :). Minpuntje vond ik dan wel het zoeken in de instellingen. Op een gegeven moment had ik een foutje gemaakt en liep het geluid over een bluray-speler die niet meer was aangesloten. Dus had ik geen geluid. Het heeft toch wel behoorlijk lang geduurd voordat ik de juiste instelling vond om dit weer terug te zetten. Dit was niet heel erg duidelijk.

Conclusie

Deze Sony heeft alles wat een televisie tegenwoordig moet hebben: groot scherm, enorm veel mogelijkheden, gebruiksvriendelijk en uitmuntende beeld- en geluidkwaliteit. Een prachtig apparaat!

.....
Reacties