Sony X95J

De Sony X95J is één van de premium modellen van de BRAVIA XR Serie en wordt aangedreven met cognitieve intelligentie door de Cognitive Processor XR. Uniek aan deze tv in vergelijking met de andere tv's uit de serie is het X-Wide Angle-scherm. Of je nu schuin of recht voor de tv zit, de beeldkwaliteit blijft even hoog.

Getest door:

Even voorstellen...

Vorig jaar heb ik een nieuwe televisie gekocht, dus zodoende heb ik me toen flink in de materie verdiept. Hoewel dit nu een paar maanden geleden is, en ik inmiddels zelf een nieuwe televisie heb, blijft het interessant dit bij te houden. Heel leuk dus dat ik de kans krijg deze nieuwe Sony televisie te testen.

Flink formaat

Wat gelijk opvalt als je de televisie uit de doos haalt, is uiteraard het formaat (65 inch - zo’n 164 cm). Verder zien de bijgeleverde poten er erg stijlvol uit. Je kunt deze eenvoudig aan de televisie monteren. De televisie staat er, ondanks zijn flinke formaat erg stevig op. De aansluitingen en montagepunten voor de voeten zijn heel netjes aan de achterkant weggewerkt. Het netsnoer vind ik zelf wat aan de korte kant, al redde ik het er wel mee. Verder beschikt hij over 4 HMDI-aansluiten en 3 USB-ingangen, wat mijns inziens ruim voldoende is.

De installatie

Het installeren verloopt heel erg eenvoudig. Het enige wat je in feite hoeft te doen is, de televisie te koppelen aan je Google Account. Vervolgens moet je heel even wachten en kun je al aan de gang. Het gemak van de installatie is een groot pluspunt wat mij betreft. Dat je de televisie aan je Google Account hangt betekent dat je televisie draait op Android TV, waardoor je een enorme keuze uit verschillende apps hebt. Onderin kun je bij het Homescreen eenvoudig apps en externe ingangen selecteren. De afstandsbediening is er één met veel knoppen, ouderwets veel knoppen zou ik bijna zeggen. Er zijn tegenwoordig ook verschillende merken met een meer minimalistisch ontwerp van de afstandsbediening, zelf vind ik dit erg prettig.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is natuurlijk hetgeen waar je direct op let bij een televisie. En dat zit bij deze Sony wel goed! Het beeld is erg helder, ook wanneer je overdag kijkt met meer daglicht. Eén van de unieke kwaliteiten van deze tv zou het X-Wide Angle-scherm zijn. Of je nu schuin of recht voor de tv zit, de beeldkwaliteit zou even hoog moeten blijven. De kleuren moeten vanuit elke hoek levensecht blijven. En dat is ook echt zo! Van waar je ook kijkt, je krijgt nergens vervormde kleuren.

Geluidskwaliteit

Op de geluidskwaliteit heb ik niet veel bijzonders aan te merken. Het klinkt prima, al springt het er voor mijn gevoel niet helemaal uit. Maar gewoon goed geluid.

Conclusie

Ik vond het heel erg leuk deze televisie te testen. Ik kan er ook kort over zijn: een hele mooie televisie. Heel erg mooi beeld en ideaal is dat je uit meerdere hoeken kunt kijken!

Reacties