Foto: beolit-12-bang-olufsen-speaker-wit

Beolit 12 B&O Play speaker nu in wit

De Beolit 12 speaker, een compact en draagbaar muzieksysteem van B&O PLAY, is nu beschikbaar in een tijdloze witte editie.

De nieuwe variant van de Beolit 12 heeft een witte kast, een rooster van natuurlijk aluminium en een zwarte, natuurlijk leren draagband die perfect in contrast staat met de rest van de lichte kleuren.

Aandacht voor detail is altijd de specialiteit van Bang & Olufsen geweest en dit geldt ook voor het submerk B&O PLAY. Materiaalkeuze en vakmanschap zijn hierbij heel belangrijk. De draagband van Italiaans volnerfleer wordt diagonaal bevestigd om voor stabiliteit te zorgen wanneer het apparaat wordt gedragen. Het stevige, aluminium rooster van de speaker sluit perfect aan op het apparaat, zodat het materiaal van de luidspreker achter het rooster zichtbaar is. Hiervoor zijn verschillende, discrete kleuren verkrijgbaar. De bovenkant van het apparaat, waar de knoppen zitten voor het volume, aan- en uitzetten en netwerk, heeft een gleuf van antisliprubber zodat de mobiele apparatuur hier veilig in geplaatst kan worden tijdens het opladen of afspelen.

Een wolf in schaapskleren

Ondanks het relatief kleine formaat en de elegante vormgeving, heeft de Beolit12 een krachtige geluidsweergave. Het apparaat is uitgerust met een digitale 'Class D' versterker van 120 watt en drijft zowel twee 2” tweeters als een 4” woofer aan voor een krachtig, nauwkeurig geluidsresultaat dat perfect geschikt is voor een ruimte van gemiddelde grootte. Het geluidssysteem is ontworpen en afgesteld door de geluidstechnici die ook de bekroonde, hoogwaardige BeoLab 5 luidsprekers van Bang & Olufsen hebben ontworpen.

Draadloos

Beolit 12 maakt gebruik van Apple’s technologie 'AirPlay'. Hierdoor is het mogelijk om draadloos muziek af te spelen vanaf de iPod, iPhone, iPad, Mac of pc als er een verbinding is met een draadloos netwerk. Het systeem is ontworpen om overal mee naar toe te kunnen nemen en heeft een ingebouwde voeding en een oplaadbare batterij. De stekker kan netjes worden opgeborgen aan de binnenkant van het systeem als die niet wordt gebruikt. De oplaadbare batterij heeft voldoende vermogen om een iPhone of ander aangesloten apparaat op te laden en tot 8 uur lang muziek af te spelen bij een normaal volume.

Prijs en beschikbaarheid

Beolit 12 White Edition heeft een adviesprijs van € 699,00 en is beschikbaar via de Bang & Olufsen dealers, de B&O PLAY webwinkel (www.beoplay.com) en geselecteerde designwinkels.

Publicatiedatum: 2 maart 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties