Foto: glassvacruitenreiniger

De Bosch GlassVAC ruitenreiniger wint Red Dot Award: Product Design 2019

De draadloze Bosch GlassVAC ruitenreiniger krijgt een onderscheiding voor zijn uitstekend design tijdens de Red Dot Award: Product Design 2019

Bosch Home & Garden heeft een award gekregen tijdens de Red Dot verkiezing: Product Design 2019. De draadloze GlassVAC ruitenreiniger, met zijn uitgesproken strakke zwart-witlook, heeft de Red Dot gekregen. De gerenommeerde jury kent deze award alleen toe aan producten met een uitstekend design.

Ruiten schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig: de GlassVAC, de draadloze ruitenreiniger van Bosch, maakt oppervlakken snel schoon, zonder strepen of gepiep. Ruiten schoonmaken langs binnen en buiten, glazen oppervlakken, tegels, spiegels en douchecabines, zelfs gemorste vloeistoffen opzuigen – de GlassVAC kan het allemaal. De ruitenreiniger heeft een strakke en gesofisticeerde zwart-witlook met rode accenten, die zijn mogelijkheden extra benadrukken en waardoor hij makkelijk te hanteren is. Bovendien is hij ontzettend compact: hij is slechts 22 centimeter hoog, zodat u helemaal tot aan de rand van het oppervlak kunt schoonmaken. De draadloze ruitenreiniger heeft ook een ingebouwd ledlampje dat het accuniveau aangeeft en een micro-USBlader waarmee u de GlassVAC eenvoudig kunt opladen. Hij heeft ook een polsbandje: moeiteloos schoonmaken terwijl u niet bang hoeft te zijn om hem te laten vallen.

Designkwaliteit is iets wat alle bekroonde producten gemeen hebben.

"Ik wil graag de laureaten bedanken voor hun opmerkelijk succes. Het feit dat hun producten voldoen aan de strenge criteria van de jury bewijst dat ze een bekroning voor hun designkwaliteit verdienen. De laureaten zetten dus de trend in de designsector en geven het pad van de toekomst aan", aldus Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot, over de winnaars.

Ervaring en expertise zeggen waar het op staat

De Red Dot Award: Product Design is een van 's werelds grootste designwedstrijden. In 2019 namen meer dan 5.500 producten van ontwerpers en fabrikanten uit 55 landen deel aan deze competitie. De internationale jury bestaat uit ervaren experts uit verschillende disciplines en komt al meer dan 60 jaar samen om de beste designs van het jaar te kiezen. Tijdens een beslissingsproces van meerdere dagen proberen ze de producten uit, bespreken ze ze en komen ze uiteindelijk tot een goed onderbouwde beslissing over de designkwaliteit van de inzendingen. Onder het motto "Op zoek naar geweldig design en innovatie" kijken ze vooral naar criteria als innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, levensduur en ergonomie.

Succes dat we vieren tijdens de uitreiking

Op 8 juli 2019 zal het Bosch GlassVAC projectteam zijn succes vieren tijdens de uitreiking. Iedereen die iets te betekenen heeft in de internationale designwereld komt naar het Red Dot Gala in het Aalto Theater in Essen. Tijdens de aansluitende Designers' Night party nemen de Red Dot laureaten hun certificaat in ontvangst. Ook maakt de GlassVAC deel uit van de tentoonstelling 'Design on Stage' in het Red Dot Design museum in Essen, waar alle bekroonde producten getoond worden. Vanaf dan zal de GlassVAC ook te vinden zijn in het Red Dot Design jaarboek, op de website en in de Red Dot Design app.

Beschikbaarheid

De draadloze Bosch GlassVAC ruitenreiniger is bij de doe-het-zelf zaak en ook online verkrijgbaar. De aanbevolen winkelprijs is € 89,95 (inclusief btw).

Klik hier voor meer informatie over de GlassVAC ruitenreiniger. 

Reacties