Tomado ruitenreiniger

Zeem je ramen streeploos schoon met deze ruitenreiniger van Tomado. Het afneembare waterreservoir kan tot 150 ml water opnemen en kan snel en hygiënisch geleegd worden. Benieuwd naar de test? Lees verder.

Getest door:
Jos

Even voorstellen...

Na mijn pensionering werd het zemen van de ramen één van mijn vaste taken. Het bleek niet gemakkelijk om dit te doen zonder strepen. Al eerder heb ik, als gadgetliefhebber, daarom mijn oog al eens laten vallen op een ruitenreiniger, dus het was voor mij een uitgelezen kans om deze reiniger van Tomado te kunnen proberen.

Snel en effectief

Deze ruitenreiniger van Tomado overtreft eerlijk gezegd mijn verwachtingen. Het apparaat werkt snel en effectief en laat geen strepen achter.

Heel gemakkelijk in gebruik

De reiniger is heel gemakkelijk in gebruik: de onderdelen klik je op elkaar, je laadt het apparaat op en je kunt aan de slag. Het apparaat werkt vlot en eenvoudig. Het is licht van gewicht en daarmee fijn om mee te werken. Wat ik wel mis in de handleiding is: welk reinigingsmiddel kun je gebruiken om in de spuitflacon te doen en de ramen mee schoon te maken. Ik heb zelf glasreiniger uit de supermarkt gebruikt, in verdunde vorm. Het is fijn dat het zemen van de ramen zo geen natte kliederboel meer wordt. En waar ik tevoren niet aan gedacht had: deze reiniger is ook ideaal voor het snel en effectief droog trekken van de douchecabine na elke douchebeurt!

Erg nauwkeurig

Het apparaat werkt prima op de grote oppervlakken. Ik heb de hoekjes even nagedaan met een zeem.

Het reinigen van de ramen

Het reinigen van de ramen gaat simpel: met de spuitflacon spuit je ruitenreiniger op het raam, met de wisser maak je het raam vervolgens schoon en dan komt het grootste gemak: met de trekker maak je zonder strepen het glas schoon en droog en wordt het vuile water opgezogen.

Conclusie

De ruitenreiniger doet wat hij belooft: simpel, snel en schoon zonder strepen, en zonder een natte kliederboel te krijgen. Het gebruiksgemak heeft me daarom ook positief verrast. Met dit apparaat is mijn vaste klus van het zemen van de ramen een stuk plezieriger geworden. En als plezierig extraatje blijkt deze reiniger ook ideaal voor het snel en streeploos drogen van de douchecabine na elke douchebeurt!

Reacties
Ben-van-Stokkom

Vaste raam,3 hoog ,eventueel op lange stok .Zijn hiervoor mogelijkheden ?Kan heel interessant zijn .n

4 jaar geleden