Portugese tegels

Portugese tegels, cementtegels of patroontegels. Noem een patroon en Designtegels heeft het! In verschillende vormen, kleuren en patronen in alle stijlen.

De cementtegel

De cementtegel, een eeuwen oud product wat wereldwijd in trek is. Vroeger werden de patronen op de tegel geschilderd tegenwoordig wordt een marmerkleurlaag in de tegel geperst. Dit is één van de kenmerken van de ontwikkeling van deze tegel, alles om hem sterker en langer mooi te houden. 

Niet alleen het proces van de tegel is snel ontwikkeld, ook de patronen en vormen zijn doorontwikkeld naar deze tijd. De tegels zijn in verschillende formaten te verkrijgen, 20x20 is de standaard maar Designtegels heeft ook de OS serie van 14x14. Daarnaast verkopen wij ook Hexagone vormen en de Laterna. Dit in combinatie met grafische patronen maakt het helemaal van nu.

Designtegels heeft naast 2 showrooms, in Utrecht en Breda, ook een enorme voorraad (in Breda). Als je dus iets gezien hebt wat je wilt kan je het meteen mee naar huis nemen. Door onze eigen productie van het merk Azule kunnen wij ook patronen die er nog niet zijn custom voor je maken. Wij maken dan samen met u het design en zorgen dat de fabriek de juiste tegel voor je maakt.

Wil je zelf je vloer samenstellen? Dit kan via onze vloerplanner. Hier teken je de ruimte in en kies je je tegel.

Het leggen van cementtegels

Omdat de cementtegels niet gebakken is en daarom een poreuse toplaag heeft heeft het specifieke leginstructies. Designtegels is hier uiteraard in gespecialiseerd, zelfs zo dat we onze eigen producten op de markt hebben die het best bij onze tegels passen. De Azule impregneer- en schoonmaakproducten zijn speciaal gemaakt voor de Azule cementtegel. Wij krijgen vaak de vraag of het moeilijk is, en veel onderhoud vergt. Het is meer werk dan je standaard keramische tegel, die leg je en dan ben je klaar. Maar hier krijg je dan ook een prachtige vloer voor terug!

Bij de cementtegel zijn er verschillende stappen in het legproces, zorg dat je tegelzetter hiervan op de hoogte is. Waarom de tegel van te voren niet geimpregneerd wordt? Dit komt omdat tijdens het lijmen de tegel het vocht opneemt, dit kan er alleen uit via de bovenkant. Zodra het vocht weg is en de lijm droog kan de eerste laag impregneermiddel aangebracht worden. Na het voegen volgt de laatste laag. Afhankelijk van de ruimte waar je de tegels plaatst bieden we verschillende middelen aan.

Plaatsen en behandelen video