Foto: wonen.nl-vintage-vloerkleed-interieur

Vintage vloerkleden voor ieder interieur

Het is weer de perfecte tijd van het jaar voor een heerlijk, sfeervol vloerkleed.

Vloerkleden spelen namelijk een steeds belangrijkere rol in het interieur en deze trend zal zich ook voortzetten in het komende jaar. Wanneer je nog opzoek bent naar een vloerkleed; kijk eens naar een vintage exemplaar! Vintage vloerkleden passen namelijk in ieder interieur. Zo ook bij de interieur trends die we verwachten voor 2018.

Natuurlijk & botanisch wonen

2018 beloofd een jaar te worden waarin groen en natuurlijke kleuren centraal staan. Om deze look te creëren zijn planten een must in huis! Niet alleen planten, maar ook diep groene meubels en accessoires maken je botanische interieur compleet. Een groen, vintage vloerkleed past dus perfect bij deze stijl. Maar ook een andere kleur vintage vloerkleed past goed bij een botanisch interieur. Dit zorgt namelijk voor een leuke en interessante mix van verschillende materialen en kleuren. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor inspiratie. Zoals je ziet; niets is te gek!

Retro & vintage

Ook de retro stijl zal een populaire interieurstijl zijn in 2018. De afgelopen jaren zagen we veel jaren 50 en jaren 60 elementen terug komen in het interieur, maar in 2018 zal dit verschuiven naar de jaren 80. De kleuren geel, oranje en bruin zullen daarbij een prominente rol in het interieur krijgen. Denk hierbij vooral aan de kleuren okergoud en mosterdgeel. Vintage of patchwork vloerkleden spelen ook een belangrijke rol. De stijlen vintage en retro hebben namelijk veel overeenkomsten. Door een vintage vloerkleed neer te leggen, geef je je interieur eenvoudig en snel een retro look. In de meubels en accessoires zie je daarnaast ook veel houten elementen terug komen, zoals houten tafels en stoelen. Bij de retro stijl is het belangrijk dat het interieur zowel comfortabel als visueel aantrekkelijk is; de perfecte combinatie.

  

Harmonie & zachte stoffen

In de modewereld zien we het al veel voorbij komen: zachte en aaibare stoffen zullen ook een grote trend voor in huis worden volgend jaar. In 2018 is het namelijk belangrijk dat het interieur een luxe, exclusieve uitstraling zal hebben. Dit kun je creëren door het gebruik van onder andere fluweelzachte kussens, sofa’s of poefs. Qua kleur kan je met deze trend alle kanten op; alles mag, zolang het maar zacht is! Dit zorgt ervoor dat een vintage vloerkleed extreem goed past bij deze trend. Je kunt namelijk verschillende kleuren en materialen mixen en matchen, omdat alle kleuren perfect passen bij deze stijl.

Geïnspireerd geraakt?

Ben je enthousiast en geïnspireerd geraakt van de vintage vloerkleden in de verschillende interieurs? Neem dan ook eens een kijkje op Rozenkelim.nl. Hier ben je er zeker van dat je een vintage vloerkleed aanschaft dat origineel en authentiek is. Rozenkelim heeft altijd ruim 500 authentieke vloerkleden op voorraad. Bekijk het aanbod online of bezoek de showroom in Hillegom!

Reacties