Foto: jute-vloerkleed-

Vloerkleden van nu

Jute vloerkleden hebben hun intrede gemaakt in de Nederlandse interieurstyling en zijn haast niet meer weg te denken.

Guido van Loon

Jute vloerkleden behoren misschien wel tot een van de grootste woontrends van het afgelopen jaar! De populaire trend is regelrecht overgewaaid uit Zuidoost-Azië en blijft voorlopig nog wel even te zien! Inmiddels zijn de technieken voor het bewerken van jute dermate ontwikkeld, dat jute vloerkleden in verschillende vormen, maten, kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. What a time to be alive! 

Natural beauty 

Jute is een plantaardige vezel die groeit in een warm en vochtig klimaat. Nadat de vezel is verkregen, wordt deze gedroogd en gesponnen tot draden. Vervolgens worden er producten van gemaakt, waaronder de zak van Sinterklaas en vloerkleden. Jute staat vanwege de natuurlijke gouden kleur en zijdeachtige glans ook wel bekend als de ‘golden fiber’. Kortom, er is geen plek op aarde waar een jute vloerkleed niet zal shinen. Een jute vloerkleed staat bij ons in ieder geval op het verlanglijstje dit jaar! 

De koning der jute vloerkleden 

Onder de jute vloerkleden zijn er wat ons betreft toch wel wat uitblinkers. Wat met stip op nummer één staat is het jute vloerkleed rond. Deze vloerkleden zijn niet alleen echte eyecatchers, ze hebben ook nog eens een aantal functionele voordelen. Allereerst doorbreekt een rond vloerkleed rechte lijnen in een ruimte en maakt deze speelser. Daarnaast zal een rond jute vloerkleed in elke ruimte tot zijn recht komen. Jute is rustiek, doch stoer en laat zich dus gemakkelijk combineren met heel veel verschillende interieurstijlen. Als je nog niet om was, is jute ook nog eens erg duurzaam. Dit oermateriaal gaat lang mee en is ontzettend onderhoudsvriendelijk. Én nog een leuke bijkomstigheid is dat jute 100% biologisch afbreekbaar is. Dat wordt dus guilt-free genieten! 

The bigger the better 

Help, welke afmeting moet ik in huis halen?! Je kan gerust weer ademhalen. Heel wat mensen met dezelfde vraag zijn je voorgegaan. Een populair formaat dat het in elke ruimte goed doet, is het jute vloerkleed 150cm rond. Ben je nog aan het twijfelen, dan kan je altijd nog het welbekende testje doen met tape. Als je de diameters van het vloerkleed met tape afplakt op de vloer, krijg je alvast een beeld van hoe het vloerkleed de ruimte zal vullen. Dat scheelt jou weer een retourzending én je bespaart het milieu wat stikstof (win-win!). 

Trendy in én om het huis 

Een jute vloerkleed hoeft niet alleen voor binnen te zijn. Je kan de buitenruimte nét zo trendy aankleden met jute. De jute vezel is dan niet weerbestendig, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven die dezelfde jute look en feel aan jouw buitenruimte kunnen geven. Wel zo handig als het weer eens met bakken uit de lucht valt!

 

Reacties