Foto: Het-comfort-van-een-vloerkleed

Het comfort van een vloerkleed

In deze blog gaan we in op de voordelen van een vloerkleed, ook gaan we kijken naar verschillende vloerkleden.

Guido van Loon

Heb je er ooit wel eens over nagedacht hoe het kan zijn om een vloerkleed in huis te hebben? Bijvoorbeeld de vorm van een vloerkleed of het materiaal waar een vloerkleed van gemaakt kan worden. 

Verschillende vormen vloerkleden  

Als het gaat om vloerkleden heb je 3 verschillende vormen, deze vormen zijn ieder weer apart te verkrijgen in verschillende groottes. Als eerste heb je rechthoekige vloerkleden, deze vloerkleden worden voornamelijk gebruikt in de huiskamer of zelfs de slaapkamer. De rechthoekige vloerkleden passen mooi bij een interieur met veel rechthoekige aspecten, bijvoorbeeld een tv-meubel of bank in dezelfde stijl. Als tweede heb je een rond vloerkleed, deze wordt voornamelijk gebruikt bij een zithoek of in de huiskamer. Wanneer de meubels meer rond afgewerkt zijn, is het mooier als ook het vloerkleed rond is. In dit geval zorgt een rond vloerkleed voor een mooier geheel. Tot slot heb je een vloerkleed loper, deze wordt voornamelijk gebruikt in een gang of smalle doorloop. Een loper is ook een rechthoek alleen dan smaller. 

Verschillende soorten vloerkleden 

Naast de verschillende vormen vloerkleden, kun je ook kiezen uit verschillende stijlen waarin een vloerkleed wordt gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vintage vloerkleed. Een vintage vloerkleed is vloerkleed in een beetje een ouderwetse stijle, daarnaast is het ook in meerdere materialen te verkrijgen. Zo kun je voor een vintage vloerkleed kiezen die gemaakt is van onder andere wol, viscose, katoen, acryl of bamboe. Een vintage vloerkleed is deels altijd van een synthetisch materiaal gemaakt om de vloerkleden sterker te maken. Als je liever een vloerkleed hebt van 100% natuurlijk materiaal, kan dat gelukkig ook. Als het gaat om een 100% natuurlijk vloerkleed kom je bij een volledig wollen vloerkleed of een sisal vloerkleed uit. Daarnaast kan je ook gewoon normale vloerkleden kiezen die van dezelfde materialen zijn gemaakt als de vintage vloerkleden, maar dan met een modern design. 

Welk vloerkleed is geschikt   

Als je met de vraag zit welk vloerkleed is het meest geschikt voor mijn doeleinde, dan kun je een paar dingen in gedachte houden. Waar komt het vloerkleed te liggen? In een ruimte met veel ronde voorwerpen, dan kun je het beste een rond vloerkleed kiezen. Heeft de ruimte voornamelijk vierkante of rechthoekige voorwerpen dan past hier hoogstwaarschijnlijk beter een rechthoekig vloerkleed is. Moet het kleed makkelijk schoon te maken zijn dan kun je beter geen wollen kleed nemen. Wil je graag een zacht kleed, dan kun je beter wel een wollen vloerkleed nemen. Mocht je er nu nog niet uit komen kun je altijd nog een vloerkledenspecialist raadplegen.

 

Reacties