Foto: 2021/tapijt-kopen-tips.jpg

Tapijt kopen populair; we gaan allemaal aan de slag!

Nederland maakt zich op voor de zomermaanden. Zomermaanden die er opnieuw nog weleens anders uit kunnen zien dan de vorige jaren.

Guido van Loon

Waar veel mensen vorig jaar besloten om te verhuizen, wonen we meestal gewoon nog in hetzelfde huis. Zonder vakantieplannen met verre bestemmingen. En met een flink aantal dagen vanuit huis gewerkt te hebben de afgelopen maanden. Wat betekent dit? Dit betekent vooral dat we lekker aan de slag gaan.

Kun je niet verhuizen naar je droomhuis? Dan maak je van je huidige woning toch gewoon je droomwoning? Je hebt er vaak niet eens zoveel voor nodig als je van tevoren wellicht dacht. Waarom begin je niet gewoon met een nieuwe inrichting van je woning?

Wat is jouw stijl eigenlijk?

Veel mensen zijn bij het inrichten van de woning vergeten wat hun eigenlijke smaak of stijl is. Misschien herken jij je wel in het feit dat er al een vloerkleed meegekomen was vanuit de vorige woning. En aan de hand van de kleuren heb je een bank uitgezocht. Met bijpassende lampen. Om vervolgens een complete inrichting op te bouwen die eigenlijk niets te maken heeft met je eigen smaak of stijl.

Wat zou er gebeurd zijn wanneer je eerst naar de website van de vloerkledenspecialist zou zijn gegaan, om een vloerkleed uit te zoeken dat wel gewoon helemaal past bij jouw smaak en stijl? Grote kans dat die bank dan nooit in je kamer was gekomen. En die lampen al helemaal niet.

Moet ik dan helemaal opnieuw beginnen?

Ben je bang dat heel je huisraad eraan moet geloven? Dan kan best. Zeker wanneer je een verkeerd beginpunt gekozen hebt, is het aannemelijk dat je eigenlijk zeer ongelukkig bent met de inrichting van je woning. In de meeste gevallen zal echter niet direct alles het huis uit vliegen. Je stijl is namelijk goed te combineren met compromissen, zeker wanneer je geen budget of zin hebt om direct heel je woning ondersteboven te zetten.

Waar begin je wanneer je aan de slag wilt?

Ben je van plan om een droomwoning te maken van je eigen huis omdat je niet kunt verhuizen nu of omdat je de vakantie weer eens afgesteld hebt en het vakantiegeld nu eens goed kunt gebruiken? Begin dan eerst met het maken van een planning. Welke ruimtes wil je aanpakken? Gaat het alleen om het veranderen van het interieur, of moet je ook op zoek naar gereedschap en materiaal om te renoveren of aan te passen?

Let erop dat het aanbod aan materiaal deze zomermaanden relatief laag is en dat het vinden van vakmensen ook niet makkelijk is. Daarom is het goed om nu alvast een planning te maken, voordat je heel je interieur aan de straat zet en er vervolgens achter komt dat de ondervloer die je nodig hebt pas over een jaar geleverd kan worden.

Reacties