Profielfoto van Martijn de Wit Vloeren
Martijn de Wit Vloeren
Skoon 80, 1511 HV Oostzaan (Amsterdam)
maandag
Op afspraak -
dinsdag
09:00 - 17:30
woensdag
09:00 - 17:30
donderdag
09:00 - 17:30
vrijdag
09:00 - 17:30
zaterdag
09:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Houten vloeren: alles wat je moet weten

Lees over de kenmerken van een houten vloer, de verschillende soorten houten vloeren die bestaan en hoe je ze het beste kunt onderhouden.

Houten vloeren zijn erg populair als vloer keuze. Met goede reden! Hout geeft een vloer karakter. Elk stuk hout is uniek met zijn eigen eigenschappen en patronen. Het zorgt voor een prachtige natuurlijke uitstraling en brengt warmte in de ruimte. Je haalt letterlijk de natuur in huis.

Kenmerken van een houten vloer

Elk stuk hout is uniek en bezit zijn eigen kenmerken. Het verschil zit het hem in boomsoort, omgeving, leeftijd, etc. Kenmerkend voor hout is ook dat het door de jaren heen mooier wordt. De imperfecties die door de jaren heen ontstaan geven de vloer zijn eigen karakter. Het weerspiegelt een vloer die geleefd heeft.

Verschillende soorten houten vloeren

De keuze is reuze aan houten vloeren. Er zijn alleen al meer dan 60.000 soorten aan bomen te vinden. Het hout kan op verschillende manieren bewerkt worden, gecombineerd worden en omgetoverd tot weer een unieke prachtig houten vloer.

Het is daarom belangrijk om goed je wensen en behoeften op een rij te hebben. Presenteer deze aan een specialist die zal je goed op weg helpen. De expertise die de specialist bezit brengt jou een stap dichter bij jouw droomvloer.

Onderhoud van houten vloeren

Bij een houten vloer komt - zoals bij elke vloer - onderhoud kijken. Ook al geven imperfecties de vloer karakter, wil je wel dat het hout in goede staat blijft. Gebrekkig onderhoud zorgt voor overbodige aftakeling. De belangrijkste onderhoud is het regulair stofzuigen en dweilen met de daarvoor bedoelde schoonmaakproducten.

De schoonmaakmiddelen zijn soort afhankelijk. Ook is het afhankelijk van hoe de houten vloer afgewerkt is. De nodige informatie ontvang je door de leverancier bij de aanschaf van de houten vloer.

Wees ook zeker niet bang om vragen te stellen en jezelf goed te informeren. Een houten vloer is een langere termijn aanschaf met een bijbehorende hoog kostenplaatje, hierbij wil je niet nalatig zijn.

Je weet nu alle belangrijke aspecten van houten vloeren. Wil je nog meer informatie of gepersonaliseerd advies? Neem een kijkje op martijndewitvloeren.nl.