Profielfoto van Martijn de Wit Vloeren
Martijn de Wit Vloeren
Skoon 80, 1511 HV Oostzaan (Amsterdam)
maandag
Op afspraak -
dinsdag
09:00 - 17:30
woensdag
09:00 - 17:30
donderdag
09:00 - 17:30
vrijdag
09:00 - 17:30
zaterdag
09:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Een houten vloer op vloerverwarming?

Veel mensen vragen zich af of vloerverwarming en houten vloeren samen gaan. Het antwoord: ja! Dat kan zeker.

Het overgrote deel van onze collectie uitstekend te combineren met vloerverwarming. Absolute topper in dit opzicht is de systeemvloer. Deze planken zijn samengesteld uit verschillende, kruislings verlijmde lagen. Daardoor is de werking van het hout in de breedte teruggebracht tot een minimum, wat de vloer heel stabiel maakt. Er zijn ook andere combinaties mogelijk. In de showroom laten wij u met plezier het hele scala zien - de keuze is enorm!

Energie

Hout wordt inderdaad trager warm dan bijvoorbeeld tegels. Maar hout koelt ook langzamer af en blijft daardoor langer
warmte afgeven. Dat betekent dat u vloerverwarming onder hout anders gebruikt dan onder plavuizen. Vloerverwarming onder hout moet zorgen voor een constante comfortabele temperatuur. Onze adviseurs vertellen u graag hoe u dat op een eenvoudige manier voor elkaar krijgt.

Voorwaarden aan vloerverwarming

Er zitten wel voorwaarden verbonden aan het plaatsen van een houten vloer in combinatie met vloerverwarming. Zo moet de ondervloer in een (nieuwbouw)woning absoluut voldoende droog zijn. En moet de verwarming niet op zijn hoogst worden opgevoerd. Het zogenaamde opstook protocol moet nauwkeurig worden uitgevoerd. Daarnaast moet de vloerverwarming op een constante temperatuur worden gehouden. Een voordeel hiervan is een stabiel prettig leefklimaat in je woning.

Installatie

Wij gebruiken lijmen die speciaal zijn getest voor parket op vloerverwarming. De werkvoorbereider bekijkt ter plekke welke lijm het meest geschikt is. Ook inspecteert hij de ondervloer om te bepalen of deze geschikt is voor het verlijmen van parket. Als dat niet zo is, krijgt de ondervloer een speciale voorbehandeling.

Je kunt dus prima een houten vloer hebben in combinatie met vloerverwarming.