Profielfoto van Martijn de Wit Vloeren
Martijn de Wit Vloeren
Skoon 80, 1511 HV Oostzaan (Amsterdam)
maandag
Op afspraak -
dinsdag
09:00 - 17:30
woensdag
09:00 - 17:30
donderdag
09:00 - 17:30
vrijdag
09:00 - 17:30
zaterdag
09:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Vloerbedekking uitzoeken: hier moet je op letten

De soort vloerbedekking heeft impact hebben op de sfeer van een ruimte. Lees je daarom goed in over de verschillende mogelijkheden en houd hier rekening mee

Wat voor vloerbedekking in een ruimte ligt, bepaalt voor een groot deel de sfeer in een ruimte. Een zacht tapijt creëert bijvoorbeeld een comfortabele huiselijke sfeer terwijl een houten vloer meer natuurlijke uitstraling verwezenlijkt. Ga je voor comfort, en gezelligheid? Of voor industrieel en strak? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Sfeer bepalen

Zoals je net hebt gelezen heeft de vloerbedekking een grote invloed op de sfeer van de ruimte. Ook de kleur en structuur van de vloerbedekking spelen een rol mee. Het is dan ook belangrijk om eerst te bedenken wat voor sfeer je in de ruimte wilt.
Informeer jezelf goed over welke sfeer de verschillende soorten vloerbedekkingen uitstralen. Maak een lijstje met de voor- en nadelen van de verschillende vloerbedekkingen werk vanuit daar verder. Laat je daarnaast ook informeren door een specialist in het vakgebied.

Onderhoud

Naast de uitstraling van een bepaalde vloerbedekking zijn de eigenschappen van elke type ook belangrijk om rekening mee te houden. De vloerbedekking mag er dan wel prachtig uitzien, de vloer moet ook onderhouden worden. Als je niet bereid bent om veel tijd of geld eraan te besteden kun je beter kiezen voor een makkelijk vloerbedekking.
Een licht tapijt is bijvoorbeeld prachtig, maar er kunnen snel vlekken op vormen. Als je kleine kinderen hebt is dit misschien geen verstandige keuze en is een donkere vloerbedekking een betere optie.

Budget opstellen

Bij de aanschaf van de vloerbedekking komt natuurlijk ook een prijskaartje bij kijken. Stel van te voren een realistisch budget op en probeer je hieraan te houden.
Het kan ook nooit kwaad om je te laten informeren over de opties en de bijbehorende prijzen door een specialist. De specialist kan met je meedenken en met creatieve oplossingen komen. Specialisten van Martijn de Wit Vloeren helpen je graag in jouw keuze.

Ondervloer van de vloerbedekking

Bij vloerbedekking moet je rekening houden dat er vaak een ondervloer bij aangelegd moet worden. De ondervloer dient als basis voor de aanleg van de vloerbedekking, houdt warmte langer vast en kan ook een geluiddempend effect hebben. De aanschaf en aanleg brengen extra kosten met zich mee.
In conclusie, er zijn veel aspecten waarmee rekening gehouden moet worden bij de aanleg van een vloerbedekking. Informeer jezelf dus goed en wees lekker creatief!