Foto: 2022/Hoe-kies-je-een-nieuwe-vloer.jpg

Hoe kies je een nieuwe vloer?

Je hebt net een woning gekocht en wilt graag een nieuwe vloer plaatsen. Of je vindt dat de huidige vloer best wel eens gerenoveerd mag worden.

Guido van Loon 01 Juni 2022

Wat de reden ook is, je wilt een mooi eindresultaat. De vloer is tenslotte een van de meest prominente onderdelen van een ruimte. Het kan een echte eyecatcher zijn! Reden genoeg om deze goed te leggen!

Twijfel je over een vloerrenovatie? Bijvoorbeeld voor de tijd die dit kost? Laat je van te voren goed informeren over de mogelijkheden. Denk na of je het zelf wilt leggen of dat je dit wilt uitbesteden. De vloer die je altijd al wilde is het waard!

Vloerbedekking uitzoeken

Het kiezen van de beste vloerbedekking is geen eenvoudige opgave. Er komt heel wat bij kijken om voor iedere ruimte de juiste keuze te maken. Of je nu op zoek bent naar hardhouten vloeren, tegels, vinyl of een klassieke stenen vloer. Het is allemaal mogelijk! Laat de keuze afhangen van jouw wensen en kijk wat het best in de ruimte past.

Een zeer populaire keuze van tegenwoordig is hongaars punt pvc. Deze hoge kwaliteit vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende motieven, waardoor je eenvoudig een vloer vindt die bij jouw inrichting past.

Upgrade de uitstraling van de vloer

Waarom wil je een nieuwe vloer aanschaffen? Vaak is de reden dat je gewoon een frisse nieuwe look in huis wilt halen. Misschien hebben de vorige eigenaars van jouw woning goedkope vloeren gelegd. Of de vloer die er ligt voldoet simpelweg niet aan jouw smaak.

Lichte grijstinten, wit en natuurlijke kleuren zijn op dit moment helemaal in de mode en dit zal de komende jaren ook nog wel zo blijven. Dit kleurgebruik kun je dus terug laten komen bij het leggen van de vloer. Als dit niet jouw smaak is, zijn er gelukkig nog veel andere mogelijkheden. Kijk eens rond in een online vloerenwinkel en je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden die je hebt.

Betere isolatie

Als je de vloer gaat vervangen, is het verstandig om te kiezen voor een vloerbedekking die de temperatuur het hele jaar door stabiel houdt. Tapijt zorgt bijvoorbeeld voor een geweldige isolatie voor vloeren en kan helpen de energierekening van jouw huis te verlagen. Bij andere vloeren zoals laminaat en pvc heb je diverse opties als isolatielaag.

Met stijgende verwarmingskosten is het zinvol om je huis zo goed mogelijk te isoleren. Het renoveren van je vloeren is een uitstekende manier om het uiterlijk van je huis te veranderen terwijl je tegelijkertijd investeert in duurzaamheid.

Klaar voor de verkoop

Met een nieuwe vloer zal jouw huis er scherp en elegant uitzien. Dit doet het vaak goed in de verkoop. Zeker als de vloer er al enige jaren in ligt, kan het goed zijn om deze te vervangen. Wanneer potentiële kopers de nieuwe vloer zien tijdens een bezichtiging, zullen ze een huis zien dat instapklaar is.
Veel vloeren beginnen na een paar jaar tenslotte slijtage te vertonen en je zult willen dat het huis er zo goed mogelijk uitziet terwijl je probeert te verkopen. Het plaatsen van een neutrale, moderne vloer is een geweldig idee om beroep te doen op huizenkopers.

Schakel bij twijfel altijd deskundig advies in

Wil je een nieuwe vloer kopen? Vraag zeker naar het deskundige advies van een vloerenspecialist. Zij helpen je graag om de best vloer uit te kiezen.
Een nieuwe vloer kan een ruimte een compleet nieuwe uitstraling geven! Maak van de zoektocht een positieve ervarig en laat je goed informeren over de mogelijkheden. Het maakt niet uit wat voor vloer je nodig hebt, er is altijd een perfecte optie om het huis te verfraaien.

Reacties