Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Noten houten vloer

Naast eiken zijn er nog vele andere mooie houtsoorten om te kiezen. Bijvoorbeeld een houtsoort dat past bij het interieur van nu is een Noten houten vloer.

Eiken vloeren zijn de meest gekozen houten vloeren, maar regelmatig verkopen wij ook andere houtsoorten. In dit bijzonder een noten houten vloer. Wij nemen u graag mee bij één van onze project van een Noten houten vloer die wij gelegd hebben in Utrecht. Bij ons ontvangen we bijna dagelijks klanten uit Utrecht. We hebben stilletjes een reputatie opgebouwd in Utrecht dankzij onze prachtige houten vloeren die we hier al hebben gelegd. In deze blog nemen we je mee naar het centrum van Utrecht, waar we een kijkje nemen bij klanten die hebben gekozen voor een buitengewone houten vloer. 

Bijzondere houtsoort: Amerikaans notenhout

Onze klanten hebben hun eerste huis in Utrecht gekocht. Het zijn twee werkende mensen die dol zijn op het leven in het centrum van Utrecht. Ze hebben een uitgesproken smaak en zochten een bijzondere, donkere vloer die dit keer niet van eikenhout mocht zijn. Zulke verzoeken vinden wij geweldig, omdat we dan iets unieks kunnen aanbieden dat niet veel beschikbaar is. We gaan op zoek naar precies wat bij deze klant past.

Na verschillende bezoeken kwamen we uit op een Amerikaans notenhouten vloer. We hadden deze vloer nog op voorraad in massief hout. Amerikaans notenhout groeit aan de oostkust van de Verenigde Staten en behoort tot de exclusieve houtsoorten ter wereld. Het wordt vaak gekozen voor luxe jachten en landhuizen. Het mooiste notenhout komt uit de noordelijke staten Wisconsin, Iowa en Indiana. Hoewel notenhout in het hele oostelijke deel van Amerika te koop is, is de kwaliteit van de stammen uit dit gebied veel beter.

Notenhout is iets zachter dan de meeste andere tropische houtsoorten. Dankzij verbeterde afwerkingstechnieken met olie en lak kan het nu echter uitstekend worden gebruikt als houten vloer. In vergelijking met Europees notenhout, dat lichter en zachter is, is Amerikaans notenhout dus een betere keuze.

Notenhout staat ook bekend om zijn kleine spinthoutrandjes. Deze randjes vormen de buitenkant van de plank. Dit hout is nieuwer en iets zachter, maar toch stevig genoeg om te dienen als houten vloer. Het spinthout geeft juist karakter aan de planken en laat de natuurlijke groei ervan zien.

Voor deze houten vloer in het centrum van Utrecht heeft de klant gekozen voor een afwerking met olie. Door de olie komt de mooie, warme donkere kleur van het notenhout naar voren: een bekende donkerbruine, intense chocoladekleur. Deze kleur past perfect bij de rest van hun interieur en straalt echt elegantie uit.

Wat daarnaast bijzonder is aan deze vloer, is dat deze geschikt is om te leggen op vloerverwarming. Het is een dunne plank van 11 mm dik en kan bijzonder goed op vloerverwarming. Zo heeft u de charme van deze vloer met het comfort van de vloerverwarming.

Wil je meer informatie over Amerikaans notenhouten vloeren of een van onze andere houten vloeren?

Neem gerust contact met ons op of kijk op: Noten houten vloer kopen