Parket vloeren

Parket vloeren zijn leverbaar in rechte planken, visgraat of hongaarse punt. Het is mogelijk om te kiezen uit verschillende houtsoorten en kleuren.

3 varianten parket vloeren

Parket vloeren is een verzamelnaam voor alle verschillende houten vloeren. Vaak wordt er gedacht een hele strakke patroon vloeren, zoals visgraat, maar het kunnen ook gewoon rechte planken zijn.

Er zijn 3 verschillende soorten parketvloeren.

1. Lamelparket

Lamelparket is een houten vloer dat bestaat uit een toplaag hout met daaronder berken multiplex onderlaag. Deze planken werken dan een massieve plank. Hierdoor zijn deze erg geschikt voor op vloerverwarming. Ook kan deze vloer gemakkelijk zwevend gelegd worden in grotere ruimtes en in bredere planken.

2. Massief hout

Massieve houten vloeren bestaat uit 2 cm hout. De duurzaamheid van deze houten planken is daarom erg hoog en lang. Deze plank kan verschillende keren opnieuw worden opgeschuurd en opnieuw in een andere kleur of afwerking worden bewerkt. Zo heeft u jarenlang plezier van deze vloer. Doordat de noesten niet allemaal zijn opgevuld is dit een hele levendige en echte houten vloer.

3. Tapis

Tapis planken zijn dunnen planken die gebruikt worden bij visgraat, hongaarse punt en andere patroon vloeren. Doordat deze planken dun zijn, zijn ze immers gemakkelijker in diverse patronen te leggen. Het leggen van deze vloer is echt vakmanschap en kan niet door iedereen gedaan worden. Dit wordt ook wel veel parket vloeren genoemd.

Kortom er zijn veel verschillende soorten vloeren en welke vloer in nu het beste voor uw situatie? Daar kunnen wij u uitgebreid advies over geven in onze showroom.

 

 

Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten