Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

De voordelen van geoliede houten vloer

Olie afwerking is een veel gekozen afwerking voor het behandelen van houten vloeren. Waarom kiest u een olie afwerking en wat zijn de 7 voordelen?

Een geoliede houten vloer biedt talloze voordelen en is een uitstekende keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een duurzame en gemakkelijk te onderhouden vloer. De natuurlijke uitstraling van een geoliede houten vloer is een van de belangrijkste voordelen. Het geoliede oppervlak benadrukt de warmte en schoonheid van het hout en creëert een tijdloze en verfijnde sfeer in uw huis. Of u nu kiest voor een eikenhouten vloer of een andere houtsoort, de geoliede afwerking accentueert de natuurlijke kenmerken en kleurschakeringen van het hout. Bovendien heeft een geoliede houten vloer een matte uitstraling zonder glans.

Naast de esthetische voordelen biedt een geoliede houten vloer ook duurzaamheid en bescherming. Door het aanbrengen van olie op de vloer ontstaat er een beschermende laag die het hout beschermt tegen slijtage, vocht en vlekken. De olie dringt diep in het hout en versterkt de structuur, waardoor de vloer beter bestand is tegen dagelijkse slijtage. Dit is met name belangrijk in een gezin met kinderen en huisdieren, waar de vloer vaak intensief wordt gebruikt.

Een ander voordeel van een geoliede houten vloer is het gemakkelijke onderhoud. Regelmatig vegen of stofzuigen is voldoende om vuil en stof te verwijderen. Daarnaast is het nodig om de vloer periodiek opnieuw te oliën om de beschermende laag te vernieuwen. Dit onderhoudsproces is eenvoudig en kan door uzelf worden uitgevoerd of met behulp van een professional. Met het juiste onderhoud gaat een geoliede houten vloer vele jaren mee en behoudt hij zijn prachtige uitstraling.

Een geoliede houten vloer biedt ook veel keuzemogelijkheden wat betreft kleuren. Er zijn diverse tinten olie beschikbaar, variërend van licht tot donker, waardoor u de gewenste kleur en uitstraling kunt creëren die perfect past bij uw interieur. Of u nu een modern of klassiek interieur heeft, een geoliede vloer komt in beide stijlen uitstekend tot zijn recht.

Naast deze praktische voordelen draagt een geoliede houten vloer ook bij aan een betere luchtkwaliteit in huis. In tegenstelling tot vloeren bedekt met tapijt of andere materialen, trekt een geoliede houten vloer geen stof, pollen of huisstofmijt aan, waardoor allergische reacties kunnen worden verminderd. Bovendien is een geoliede vloer milieuvriendelijk. Hout is een hernieuwbare bron en de gebruikte olie bevat geen schadelijke chemicaliën. Aan het einde van de levensduur kan een geoliede vloer worden gerecycled zonder schadelijke resten achter te laten.

Tot slot biedt een geoliede houten vloer een warm en comfortabel gevoel. Het hout houdt van nature warmte vast, wat vooral in de wintermaanden aangenaam is. Het creëert een uitnodigende sfeer waarop kinderen kunnen spelen en waarop u comfortabel kunt ontspannen.

Met al deze voordelen is het begrijpelijk dat een geoliede houten vloer een populaire keuze is voor gezinnen. Het combineert natuurlijke schoonheid, duurzaamheid, eenvoudig onderhoud en flexibiliteit in design, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor iedereen die op zoek is naar een praktische en stijlvolle vloer.

Als u geïnteresseerd bent in geoliede houten vloeren, nodigen wij u graag uit om een bezoek te brengen aan onze showroom in Tiel of Rijnsburg (naast Leiden). Ons deskundige team staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte houten vloer die past bij uw wensen en behoeften.