Foto: perfecte-vloer-kiezen-tips

De perfecte vloer uitzoeken: top tips voor iedereen

Vroeg of laat komen we allemaal voor de beslissing te staan: welke vloer kies jij?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel elegante varianten op de markt. Zo kan je kiezen voor een prachtige houten vloer, een stijlvolle PVC vloer of duurzaam linoleum. Het komt daardoor regelmatig voor dat er keuzestress ontstaat. Welke vloer past perfect bij jou en jouw huis? Een vloer is namelijk bepalend voor de uitstraling van de gehele ruimte. Bovendien zal je de vloer niet zo snel veranderen. Kortom, de perfecte vloer kies je niet zomaar.

Top tips voor de perfecte vloer

Om je een handje op weg te helpen, geven wij vandaag een aantal top tips zodat ook jij de perfecte vloer kan uitzoeken. Als je deze top tips volgt, dan zal je zeker binnen de kortste keren een geschikte vloer vinden. De eerste tip heeft betrekking op het selecteren van geschikte vloeren. Dat houdt in dat je een vloertype uit moet zoeken op basis van de functie van de plek waar de vloer uiteindelijk zal komen te liggen. Daarna komen de eigenschappen van de vloeren aanbod. We sluiten af met een zeer belangrijke keuze, namelijk de kleur.

Top tip 1 – geschikte vloer voor de ruimte

De eerste top tip is om alle verschillende soorten vloeren te filteren. Zo voorkom je namelijk dat je verliefd wordt op een bepaalde vloer, terwijl die misschien helemaal niet geschikt is voor de ruimte waar jij het wil plaatsen. Zo zijn houten vloeren erg mooi voor in de woonkamer of slaapkamer. Dit komt grotendeels door hun rustieke en warme uitstraling. Daarentegen zijn PVC vloeren uitermate geschikt voor vrijwel iedere ruimte, omdat ze gemakkelijk zijn in onderhoud. Bovendien kunnen PVC vloeren uitermate goed tegen een stootje.

Top tip 2 – eigenschappen vergelijken

De tweede top tip vloeit voort uit de eerste tip. Je selecteert namelijk geschikte vloeren aan de hand van de eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken als de duurzaamheid, slijtvastheid en het onderhoud van de vloer. Houd je na top tip 1 nog meerder vloertypes over? Dan moet je vervolgens de diverse eigenschappen van de vloeren met elkaar vergelijken. Top tip 2 is daarom: eigenschappen vergelijken. Dat klinkt als een tijdrovende klus, maar dat valt echter ontzettend mee.

Tegenwoordig geven leveranciers van vloeren namelijk al erg veel informatie en advies over de beschikbare vloeren. Neem bijvoorbeeld Laminaat en Parket. Deze aanbieder heeft per categorie een duidelijke uitleg van het type vloer en de eigenschappen. Door simpel even goed rond te neuzen kan je dus al veel te weten komen. Hierdoor ben jij binnen de kortste keren bekend met alle eigenschappen van de beschikbare vloeren. Dat maakt het voor jou een stuk makkelijker om een weloverwogen beslissing te nemen.

Top tip 3 – complimenterende kleur

De derde en laatste top tip heeft betrekking op een zeer belangrijk beslissing. Misschien is deze keuze nog wel belangrijker dan het type vloer. Welke kleur kies je voor de vloer? Top tip 3 is daarom: kies een complimenterende kleur. Dat houdt in dat je een goede kleur voor de vloer moet uitzoeken op basis van de ruimte. Wist je namelijk dat de kleur van de vloer een grote invloed kan hebben op de manier waarop jij de kamer ervaart? Om die reden is de kleurkeuze ook erg belangrijk bij het uitzoeken van de perfecte vloer en een top tip in dit lijstje.
Heb je bijvoorbeeld een donkere ruimte? Kies dan een vloer met een lichtere kleur. Door middel van de lichte vloer kan je namelijk de illusie creëren dat de ruimte groter is. Andersom geldt hetzelfde. Heb je een grote, lichte ruimte en wil je die graag wat knusser aan laten voelen? Overweeg dan om voor een donkere, warme vloer te gaan. Daarnaast kan je ook kijken naar de ruimte als geheel. Zijn de lichte en donkere kleuren van de kamer met elkaar in balans? Bekijk dan eens wat vloeren die een normale tot lichte kleur hebben. Als je deze top tip en de andere twee tips meeneemt in je beslissing, zal je zeker de juiste vloer vinden.

Reacties