Foto: 2021/gietvloer-woning-amsterdam-eetkamer-keuken.jpg

Wonen met gemak - ontdek de gietvloer

Wonen met gemak wordt een stuk eenvoudiger als je kiest voor een gietvloer. Ontdek alle voordelen van een gietvloer.

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer die zowel gemak als stijl biedt, dan raden we je aan om naar de gietvloer te kijken. Wonen met gemak wordt een stuk eenvoudiger als je kiest voor een gegoten vloer. Dit soort vloeren zijn namelijk zeer eenvoudig te onderhouden en gaan bovendien ook erg lang mee. Waardoor je op de lange termijn niet meer een nieuwe vloer hoeft aan te brengen en de gietvloer alleen in goede staat hoeft te houden. Heb je een stijlvolle gietvloer op het oog? We vertellen je graag waarom een gietvloer extra hygiënisch is, gemakkelijk te onderhouden is en een uitstekende keuze is voor iedere ruimte in jouw woning.

Praktische voordelen van een gietvloer

De belangrijkste reden waarom de meeste mensen ervoor kiezen om een gietvloer in huis aan te brengen is dat deze keuze veel praktische voordelen met zich meebrengt. Dit uit zich voornamelijk in het schoonmaakwerk wat een stuk minder wordt zodra je een gietvloer in huis hebt. Dit komt omdat het hier gaat om een geheel naadloze ondergrond. Dit betekent dat vuil en stof geen kans heeft om zich op te hopen. En ook dat eventuele vlekken eenvoudig verwijderd kunnen worden. Je hoeft de gietvloer alleen maar regelmatig te stofzuigen en dweilen en je hebt een vloer die tientallen jaren lang mee kan gaan.

Opties decoratieve afwerking

Veel mensen die een nieuwe vloer overwegen kijken naar een houten-, laminaat- of PVC-variant. Het algemene beeld is dat een betonvloer of een gietvloer grijs en saai is. Maar niets is minder waar. Tegenwoordig kan een gietvloer in vrijwel iedere stijl en kleur afgewerkt worden. Je kunt kiezen uit vrijwel alle RAL-kleuren die normaal voor verf ook beschikbaar zijn. Dit komt omdat de gietvloer afgewerkt wordt met een toplaag die ook wel vloercoating wordt genoemd.

Zelf doen of specialist inschakelen?

In theorie is het mogelijk om zelf een gietvloer aan te brengen. Maar het moet gezegd worden dat je hiervoor wel over de juiste ervaring en gereedschappen moet beschikken. De materialen voor het aanbrengen van een gietvloer zijn online te bestellen maar moet je zelf dan wel mixen. Als je ervoor kiest om een specialist in te schakelen dan hoef je je hier allemaal geen zorgen over te maken. Via de link in dit artikel komt uit bij een expert op het gebied van gietvloeren die je naar tevredenheid kan helpen. Bezoek ook de website om meer voorbeelden te bekijken en inspiratie op het gebied van gietvloeren op te doen.

Voorbeelden van gietvloeren bekijken

Een van de beste manieren om een vloer te kiezen die helemaal aan jouw wensen voldoet is om talloze voorbeelden te bekijken en een collage te maken van de soorten vloeren en stijlen die je mooi vindt. Het is ook mogelijk om zelf een schets aan te leveren als je een gietvloer op maat wilt laten maken. Het bedrijf dat je gietvloer komt aanbrengen kan aan de hand van het ontwerp eenvoudig een ontwerp maken dat naar je goedkeuring uitgevoerd kan worden. Het resultaat is een op maat gemaakte, duurzame en onderhoudsarme gietvloer in jouw woning.

Reacties