string(1) "a"

Puur in wonen met unieke gietvloeroplossingen

Een gietvloer is een aanwinst voor iedere woning. Zijn strakke, naadloze aanbreng versterkt het karakter van elk interieur en elke woonstijl.

25 April 2021

En het mooie: gietvloeren zijn volledig af te werken naar je sfeerwensen en gebruiksbehoeften. We maken je graag wegwijs in de vele mogelijkheden.

Alle vrijheid voor een verrassend vloerconcept

Met een gietvloer is elke ambiance te creëren die je voor ogen hebt: van rustgevend en warm tot uitgesproken expressief. Naast ‘klassieke’ kleuren als grijs en wit zijn de vloeren uitvoerbaar in sprankelende kleuren of pasteltinten. Je kunt werken met zowel egale kleurafwerkingen als meerdere kleurtinten. De gemene deler: het resultaat is altijd verrassend. Een greep uit de mogelijkheden:

- Betonlook. De van nature al betonachtige uitstraling van gietvloeren krijgt met een betonlook een extra impuls. Dit wordt gerealiseerd door tijdens de applicatie twee aangrenzende kleuren te mengen. Dit resulteert in een prachtig en levendig gemêleerd effect met een zeer natuurlijk karakter;
- Marmerlook. De karakteristieke tekeningen van marmer zijn op gietvloeren subtiel en goed na te bootsen. Met kleuruitvoeringen zoals gemêleerd wit, bruin en terracotta – de kleuren waarin (natuurstenen) marmervloeren meestal worden uitgevoerd – is een niet van echt te onderscheiden marmerlook te realiseren op gietvloeren;
- Terrazzo-look. De typische terrazzo-uitstraling is zeker niet alleen voorbehouden aan buitenruimtes. Met het instrooien van fijne granulaatsteentjes wordt een onmiskenbaar terrazzo-effect gecreëerd, waarmee het buitengevoel in al zijn ongereptheid naar binnen wordt gehaald.

Meer dan een mooie uitstraling

Dat met gietvloeren bijzondere vloerconcepten zijn te realiseren, is duidelijk. Maar naast vormgeving maken gietvloeren ook het verschil op het gebied van comfort. Het gekozen type gietvloer definieert de gebruikerservaring. De meest voorkomende typen zijn als volgt:

- Een cementgebonden gietvloer. Het mag geen verrassing heten dat dit type gietvloer een steenachtige uitstraling heeft. Het cement maakt de vloer oersterk en zorgt voor een robuustheid en hardheid vergelijkbaar met tegelvloeren. Cementgebonden gietvloeren zijn uitvoerbaar met vloerverwarming;
- Een kunststof gietvloer. Dit type gietvloer heeft de elasticiteit van een vinylvloer, is enigszins veerkrachtig en biedt hierdoor veel loopcomfort. Een kunststof gietvloer voelt iets warmer aan dan de cementgebonden variant en is eveneens goed uitvoerbaar met vloerverwarming.

Een designgietvloer voor elk interieur

Voor welke uitvoering je ook kiest: een gietvloer trekt altijd de aandacht. Gietvloer specialist TREU interior specials helpt je graag bij het selecteren van een hoogwaardige gietvloer die perfect is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Voor meer informatie: www.treuinteriorspecials.nl

Reacties
Anderen bekeken ook