Foto: 2018-03/Gietvloer-interieur.jpg

Een prachtige gietvloer voor elke ruimte

Lees hier meer over welke type gietvloer bij welke ruimte past.

Een opkomende trend in interieurs is de toepassing van gietvloeren. Een uitdaging met dit type vloeren is alleen de enorme diversiteit aan namen die eraan wordt gegeven. Dit komt met name door de technische samenstelling van gietvloeren. Niet elke vloer is namelijk voor elke toepassing geschikt.

PU vloer voor consumenten

Een PU (polyurethaan) vloer is de naam van een gietvloer die veel bij consumenten thuis wordt gebruikt. Een PU vloer heeft namelijk als voordeel dat deze:
Relatief zacht is waardoor je hier prettig op loopt. Het geluid van klikkende hakken wordt bijvoorbeeld minder weerkaatst
Beter geschikt is voor vloerverwarming

Dit type vloer sluit enorm goed aan bij de verwachting die een particulier heeft van een vloer. Daarom kan deze ook in elke ruimte (van woonkamer tot keuken) worden toegepast.

Epoxyvloer voor bedrijven en instellingen

- Een compleet andere toepassing is die van een epoxyvloer. Deze wordt juist meer toegepast in bedrijfsruimtes (zoals industriehallen, keukens en garages). Een epoxyvloer heeft namelijk als voordeel dat deze:
- Het gewicht van zware machines en voertuigen eenvoudig kan dragen
- Enorm stootvast is waardoor de vloer minder snel beschadigd als er zware spullen op vallen.

Alle kleuren zijn mogelijk

Gietvloeren worden in fabrieken geproduceerd met speciale mengsystemen. Door deze mengsystemen kan de vloer in bijna elke kleur worden geproduceerd. Of het nu gaat om RAL-kleuren of NSC-kleuren.
Heb je nu een specifieke kleur in gedachten, bijvoorbeeld omdat de muur in die kleur is? Vraag dan vooral een staal aan.

Gietvloer met betonlook?

Een trend die je steeds meer ziet is de betonlook. Door een speciale samenstelling van de gietvloer kan dit eenvoudig worden gerealiseerd. Echter is dit dan weer een ander type vloer dan hierboven beschreven. Een bedrijf als HIM vloeren kan hier perfect in adviseren.

Waarom willen mensen een gietvloer?

Er is een aantal redenen waarom de gietvloer zo populair is geworden:
1. Eenvoudig schoon te maken
2. Volledig vloeistofdicht
3. Geschikt voor meerdere ruimtes
4. Relatief snel te leggen
5. In bijna elke kleur mogelijk

Kortom alle reden om voor deze vloeren te kiezen!

Reacties