Profielfoto van New Brand PVC & Gietvloeren
New Brand PVC & Gietvloeren
Jules Verneweg 2104, 5015BE Tilburg
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

Zo overleeft je (giet)vloer de feestdagen

Zuigen bij droog vuil maar let op!.. Niet krassen!

Zuigen bij droog vuil maar let op!.. Niet krassen!
Hier zijn de legendarische stappen om je vloer weer zo smetteloos te krijgen en dat het lijkt alsof-ie een dagje naar de spa is geweest. Eerst, laat de stofzuiger los als een ontembare stofwolf om al dat losse vuil en stof op te slokken. Gebruik een stofzuiger met een zacht borsteltje of een bezem die zachter is dan een jong kitten met een fluwelen poot. Waarschuwing: plastic en steentjes vormen een explosieve combo, dus vermijd die als de pest, tenzij je graag een avant-garde vloerdecoratie wilt.

Nu komt het reinigingscarnaval! Gooi geen groene zeep in de mix, tenzij je wilt dat je vloer zich vermomt als een undercover pizzabezorger met een vettig laagje. Vul een emmer met warm water en mix er een mild schoonmaakmiddel in dat speciaal gebrouwen is voor gietvloeren, zoals de Rolls Royce onder de reinigers, PU-reiniger, of zijn stoerdere broertje, de industrie reiniger. Lees de instructies alsof het de geheime formule van Coca-Cola is. Zo weet jij dat je het toepast in de juiste verhouding en wordt je vloer geen ijsbaan.

Zachte dweil erover in ware schoonmaakdans
Pak je dansschoenen, want het is tijd om de vloer te dweilen! Doop je zachte dweil in het magische brouwsel en wring het uit alsof je een emotionele uitbarsting hebt. Ja de vloer mag gewoon goed nat worden. Dweil vervolgens de vloer met de gratie van een ballerina op glad ijs. Pas op voor te veel water (je kunt beter een grote vloer in delen dweilen), tenzij je van abstracte waterkunst houdt, want dat droogt op als een mysterieuze kunst. En als er vlekken zijn die je uitlachen, haal dan het geheime wapen erbij, zoals een lijmresten verwijderaar. Behandel ze na als een ninja met een zachte doek en zie hoe de vlekken zich overgeven.

De overwinning toch niet binnen?
Als de vloer nog niet shinet als een ster op de walk of fame, ga dan niet helemaal Hulk op de boel. Spoel je dweil uit alsof het een VIP-behandeling krijgt en ga nogmaals over de vloer om de overgebleven restjes te laten verdwijnen. Je vloer is immers met aandacht gelegd, dus verdiend het ook de aandacht om lekker schoon en fris te worden.

Laatste dans: droog de vloer als een pro met een schone, droge dweil of een microvezeldoek. Volg de regels alsof je deelneemt aan een strak gechoreografeerde dansroutine. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen als de pest, tenzij je toe bent aan een nieuwe vloer maar dan leggen wij er ook gewoon graag een PU coating vloer voor je overheen.  Harde borstels en schuursponsjes? Doe alsof ze niet bestaan, anders eindig je met een vloer die eruitziet alsof hij onder de schaafwondjes zit.

We hopen dat deze blog je toffe schoonmaak tips gegeven heeft. Maar bovenalles willen we je fijne feestdagen wensen en hopen we ook dat je na het lezen van deze wat humoristische blog, meer zin hebt gekregen in schoonmaken van je vloer.

Namens het team van New Brand PVC & Gietvloeren wensen we jou en je vloer heeeeeeel fijne feestdagen!