Foto: 2021/solo-gietvloeren-betonlook.jpg

De voordelen van een gietvloer, de uitstraling van beton

Wie droomt er stiekem niet van een oude woonboerderij of loft woning met een echte betonnen vloer erin.

Guido van Loon

De uitstraling van echt beton is prachtig, maar wees je ervan bewust dat deze vloerafwerking ook enige nadelen met zich meebrengt. Wel gecharmeerd van de uitstraling, maar niet van de eigenschappen? Dan is een betonlook gietvloer een aanrader!

Eigenschappen betonnen vloer

Het grootste nadeel van een betonvloer is de kans op kleine en grote scheurtjes. Vooral vocht en temperatuurschommelingen zorgen voor de werking van de vloer. Je moet er rekening mee houden dat het een materiaal is met een eigen wil. Kleurschakeringen, scheurtjes of barstjes zijn niet te voorspellen, dus het product wordt zoals die wordt. Het product zelf is ook enkele cm dik. Ga je een bestaande woning renoveren, dan is het goed om na te denken over de hoogte die er bovenop komt. In sommige gevallen kan je de dikte niet kwijt in je woning. Daarnaast is beton gevoelig voor zuren en vetten. Soms kan water zelfs al kringen veroorzaken. Ben je perfectionistisch aangelegd en weet je dat je je gaat irriteren aan vlekken en scheuren? Dan is een betonlook gietvloer de oplossing!

Wat is een betonlook gietvloer?

Een betonlook gietvloer is een cementgebonden minerale gietvloer. De vloer heeft een natuurlijke uitstraling en is hiermee een perfecte basis voor je interieur. De topcoat zorgt ervoor dat de vloer jaren meegaat en een vloeistofdicht karakter heeft. Vloeistoffen als koffie of rode wijn krijgen nauwelijks de kans om een vlek in de vloer achter te laten. Een gietvloer wordt volledig naadloos gelegd. Dit maakt de betonlook gietvloer ideaal in onderhoud en zo heb je jarenlang plezier van je vloer!

Een betonlook gietvloer kan niet alleen in renovatie woningen toegepast worden, maar ook in nieuwbouwwoningen. De vloer zelf is maar 3 tot 4 mm dik, dus je hoeft niet bang te zijn dat er teveel dikte opkomt voor bijvoorbeeld deuren. Het kan zelfs over tegels heen aangebracht worden als deze nog goed vast liggen. Wanneer een betonlook gietvloer in een nieuwbouwwoning toegepast wordt werkt de ondervloer vaak nog heftiger. Hierdoor kan het materiaal bij heftige werking vanuit de ondervloer scheurtjes vertonen. Dit hoort ook wel iets bij de charme van het product. Liever een vloer die niet kan scheuren? Kies dan voor een PU Gietvloer. Dit is namelijk een elastisch product waardoor het niet kan scheuren. 
De vloer is opgebouwd uit franse mineralen. Hierdoor heeft de vloer een natuurlijke uitstraling en een heldere kleur. De kleurencollectie bestaat uit diverse beton- en aardetinten. Voor iedereen zit de juiste kleur er wel tussen! Ben je benieuwd naar beelden? Dan kun je hier altijd een kijkje nemen.

Voordelen betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer is eigenlijk uit de gedachte ontstaan met de uitstraling van een echte betonnen vloer maar wel met een prettig woongemak. Door de robuuste uitstraling lijkt de vloer hard, maar dat is zeker niet waar. De vloer voelt prettig en comfortabel aan, ook op blote voeten. Qua temperatuur is het ook een prettig product. Door de minimale dikte, 3 tot 4 mm, is een betonlook gietvloer goed te combineren met vloerverwarming. Je hebt er namelijk een optimaal rendement van. Daarnaast is het een vloeistofdicht product, wat hem onder andere voor de keuken geschikt maakt. Ondanks de robuustere uitstraling past de betonlook gietvloer thuis in bijna ieder interieur. Mocht je na 10 jaar een hele andere sfeer willen neerzetten, dan is een betonlook gietvloer nog steeds een perfecte basis om verder op te bouwen. 
Ten opzichte van andere vloeren is de levensduur van een gietvloer lang. Gemiddeld 25 tot 30 jaar. Daarnaast past de gietvloer bijna in elk interieur. Mocht je na 10 jaar een hele andere sfeer neer willen zetten dan is een betonlook gietvloer nog steeds een perfecte basis om verder op te bouwen. Industrieel, hotel chique, vintage, minimalistisch of landelijk. Een betonlook gietvloer is met alles te combineren! Nog meer gietvloer inspiratie opdoen? Bezoek een keer de showroom van Solo Gietvloeren en laat je inspireren in hun belevingsruimte of bekijk de inspiratie pagina!

Reacties