Foto: Deurbel

Waarom een VVE intercom met camera moet overwegen

Voordelen die VVE-bewoners kunnen ervaren van een intercom met camera.

Julian 08 Oktober 2023

Als je eraan denkt om je appartementencomplex te moderniseren, is de installatie van een intercom met camera een slimme keuze. Hieronder een aantal voordelen die VVE-bewoners kunnen ervaren van een intercom met camera.

Veiligheid van de bewoners

Het is belangrijk dat alle bewoners van een VVE zich veilig voelen in hun huis. Een intercom met camera helpt hierbij. Met een video-intercom zie je precies wie er voor de deur staat, nog voordat je opendoet. Dat betekent dat je ongewenste gasten makkelijk buiten houdt zonder zelfs maar de deur te hoeven lopen. Is het iemand die je niet kent of vertrouwt? Dan bepaal jij of je wel of niet reageert.

Gemeenschappelijke toegangscontrole

In appartementencomplexen hebben bewoners vaak gedeelde entrees. Een intercom met camera zorgt voor gecentraliseerde toegang. Zo kunnen alleen geautoriseerde personen het gebouw en bepaalde ruimtes betreden.

Verhoogde waarde onroerend goed

Een modern beveiligingssysteem zoals een intercom met camera verhoogt de aantrekkelijkheid en waarde van het gehele complex. Het gebouw wordt niet alleen meer waard maar mensen willen er ook graag wonen. Dat is vanzelfsprekend gunstig voor alle eigenaren.

Integratie met andere systemen

Veel moderne deurtelefoons met camera kunnen worden geïntegreerd met andere beveiligings- en automatiseringssystemen, zoals alarmsystemen, toegangscontrole en smart home-oplossingen.

Persoonlijke verwelkoming

Niets is zo persoonlijk als iemand bij naam begroeten. Met een video-intercom kun je duidelijk zien wie er voor je deur staat waardoor je vrienden, familie en kennissen een warm en persoonlijk welkom kunt geven. Een kleine touch die grote indruk maakt.

Nooit meer een bezoeker of pakketje missen

De postbode met een pakketje of familie die onverwacht langskomt terwijl je er niet bent? Met een video-intercom is dat geen probleem meer. Je kunt op afstand communiceren en bijvoorbeeld de postbode instrueren om je pakketje bij de buren af te geven. Dit kun je waar dan ook ter wereld doen. Overal waar een internetconnectie is kun jij mensen te woord staan die voor je deur staan. Zo mis je nooit meer iets belangrijks.

Een intercom met camera biedt niet alleen geavanceerde technologie, maar brengt ook gemak en veiligheid naar een heel nieuw niveau. En wie wil dat nou niet? Overweeg dus zeker een intercom met camera aan de VVE. Je zult er geen spijt van krijgen.

Reacties