Foto: waarom-kiezen-voor-een-deurbel-met-camera-1

Waarom kiezen voor een deurbel met camera?

De laatste jaren is de populariteit van video deurbellen flink gestegen. Het wordt niet voor niets een slimme deurbel genoemd.

Guido van Loon

Het is erg praktisch en draagt daarnaast bij aan een veilige woning. Wil je meer weten over de voordelen en mogelijkheden van een deurbel met camera? Lees dan de onderstaande punten eens door.

Altijd zien wie er voor de deur staat

Een belangrijke reden om te kiezen voor een video deurbel, is dat je altijd en overal kunt zien wie er bij je voor de deur staat. Je verbindt de slimme deurbel namelijk met jouw smartphone. Zodra er iemand aanbelt, krijg jij een melding en kun je door middel van de ingebouwde camera zien wie het is. Dit is ontzettend handig als je op zolder aan het werk bent of als je niet thuis bent.

Op afstand communiceren

De meeste slimme deurbellen met camera hebben ook een ingebouwde microfoon. Je kunt hierdoor op afstand met degene voor jouw deur communiceren. Laat de postbode weten dat je eraan komt of vraag of het pakketje bij de buren kan worden afgeleverd. Staat er onverwachts bezoek voor de deur, maar zit je nog in de trein op weg naar huis? Dan kun je direct aangeven dat je over een kwartiertje thuis bent en er alvast naar uitkijkt om gezellig bij te kletsen.

Draagt bij aan een veilige woning

Naast dat een deurbel met camera ontzettend praktisch is, draagt het ook bij aan de veiligheid van jou en jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld een bewegingsmelder aanzetten. Dan ontvang je niet alleen een melding wanneer er wordt aangebeld, maar ook wanneer de camera beweging detecteert. Als aanvulling zou je nog een beveiligingscamera draadloos aan de zijkant en/of achterkant van de woning kunnen plaatsen. Zo krijgen inbrekers echt geen kans om ongezien binnen te sluipen.

Draadloze en bedrade deurbellen met camera

Een deurbel met camera is verkrijgbaar in twee varianten: draadloos en bedraad. De batterijen van een draadloze deurbel gaan gemiddeld 3 tot 8 maanden mee. Dit is een stuk langer dan de meeste mensen denken. Let er natuurlijk wel op dat je de batterijen tijdig vervangt. Wil je je helemaal geen zorgen maken over de batterijduur? Overweeg dan om een bedrade deurbel met camera aan te schaffen. Deze kun je gewoon aansluiten op de huidige bedrading. Is er nog geen bedrading aanwezig? Dan kun je gebruik maken van een adapter die in het stopcontact gaat. Beide soorten zijn eenvoudig zelf te monteren, maar je kunt voor het gemak natuurlijk altijd vragen naar de installatieservice.

Reacties