Google Nest Doorbell

De Google Nest Doorbell geeft haarscherp beeld en beschikt extra features, zoals praten en luisteren in HD kwaliteit. Bewegingen en geluiden worden gedetecteerd door sensoren, zelfs in de nacht toont de Nest Doorbell haarscherp beeld.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben benieuwd of ik zonder veel problemen deze deurbel kan installeren. De deurbel ziet er mooi uit en past goed bij ons witte schilderwerk. Ook de verpakking is degelijk en nadat ik de deurbel had opgeladen kon de installatie beginnen.

Aan het netwerk hangen

Dat ging niet zonder slag of stoot, pas nadat ik mijn wifi signaal op 2.4 Ghz had gezet en het 5 Ghz signaal tijdelijk had uitgeschakeld kreeg ik de Nest deurbel aangesloten op het netwerk. Een goede tip dus voor andere gebruiken.

Prima beeld en geluid

Perfect, kan niet anders zeggen. Het beeld is helder en het geluid prima.

Meldingen op je telefoon

Er is veel mogelijk met deze deurbel. Zelf ik heb wel uitgezet dat alles wordt gemeld op de telefoon. Ik hoef niet altijd te weten wat er voorbij rijdt. Het valt me op dat er wel enige vertraging in de melding van de deurbel zit als er iemand aanbelt.

Stroom of batterij

Ik heb in eerste instantie de deurbel gebruikt zonder aan te sluiten op een vast stroompunt. Na drie weken was de batterij leeg en moest ik deze opnieuw opladen. Hierna heb ik deze toch maar aangesloten op de bedrading van de oude deurbel. Dat ging gemakkelijk en nu hoef ik de deurbel niet meer los te koppelen om op te laden. Wel zo makkelijk. Het is me alleen niet gelukt om het belsignaal op de oude deurbel aan te sluiten.

Conclusie

Een prima product. De aansluiting op het netwerk ging niet vlekkeloos maar uiteindelijk is het toch gelukt. Het hele gezin in inmiddels gewend aan de nieuwe deurbel en we zijn allemaal tevreden over de werking.

Reacties
Walter

Gezien de aanschafprijs mag men er toch van uit gaan dat dit geen weggooiproduct is dat na 2 jaar de prullenbak in kan.

2 jaar geleden
Peter

Dat ben ik met je eens, maar bij mij werkt de deurbel na een half jaar nog steeds prima. We gaan zien hoe de deurbel zich de komende tijd houdt.

2 jaar geleden
Walter

De vorige (Nest Hello) gaf het na 2 jaar en een koude periode plotseling op. Probleem is bekend op meerdere fora. Maar noch de verkoper, noch de fabikant zijn ervan op de hoogte dat garantie MINIMAAL 2 jaar is, niet BEPERKT tot 2 jaar wanneer een langere levensduur verwacht mag worden.

2 jaar geleden
Walter

Hoe houdt deze nieuwe Nest Doorbell zich na langere tijd en bij matige vorst?

2 jaar geleden
Peter

Dag Walter, de deurbel doet het nog steeds prima, kwaliteit is constant. Ik heb de deurbel nu ongeveer een half jaar in gebruik en ben nog steeds zeer tevreden. Ook bij matige vorst heeft deze nog steeds goed gewerkt. Het kan zijn dat de accu dan korter meegaat maar omdat ik mijn deurbel rechtstreeks heb aangesloten op mijn trafo van mijn oude deurbel heb ik daar geen last van.

2 jaar geleden