Onzichtbare afwerking van muren met Trae Lyx Naturel Finish

We zien het in steeds meer keukens en badkamers: Strak geverfde muren, in een tint naar keuze. Met Trae Lyx Naturel Finish blijven de muren mooi en schoon!

Onzichtbare afwerking van muren met Trae Lyx Naturel Finish

We zien het in steeds meer keukens en badkamers: Strak geverfde muren, in een tint naar keuze, zónder tegeltjes. Het ziet er prachtig uit, maar hoe houd je dit schoon? We leggen je hier uit hoe je de muur onzichtbaar beschermt en voorkomt dat er vieze vlekken in de muur trekken!

Muren schoonhouden

Met name in de keuken is het niet te voorkomen dat de muren vies worden. Er komen nou eenmaal spetters op tijdens het afwassen of koken. Sommige spetters veeg je zo weg, maar al snel trekt het vuil in de muur, of poets je ook de verf van de muur wanneer je het wilt schoonmaken. Mogelijke oplossingen zijn het plaatsen van tegeltjes of een plaat bij de risicogebieden zoals de gootsteen en achter het fornuis, maar daar wordt het niet mooier op. Gelukkig is er een goed alternatief. Trae Lyx Naturel Finish: een onzichtbare lak die over de verf wordt aangebracht en de muur beschermt! De Trae Lyx Naturel Finish heeft een ultra matte uitstraling, waardoor de kleur en uitstraling van de ondergrond niet verandert.

Onzichtbare bescherming

Trae Lyx Natural Finish is een transparante lak, op basis van 2 componenten. De lak is ideaal voor zowel lichte als donkere muren die zijn afgewerkt met bijvoorbeeld latex, stucwerk of spack. Wanneer de lak wordt aangebracht over de muur, vormt het een beschermlaag. De lak is mat en nagenoeg onzichtbaar, waardoor de uitstraling van de muur behouden blijft. In tegenstelling tot gewone verf, is Trae Lyx Naturel Finish makkelijk te reinigen. De spetters blijven op het oppervlak en trekken niet in, waardoor je ze er gemakkelijk vanaf kan poetsen. De lak blijft hierbij intact, en daarmee blijft de verf dus ook gewoon zitten. Zo blijft de muur jarenlang mooi!

Trae Lyx Naturel Finish aanbrengen

Trae Lyx Naturel Finish aanbrengen is niet lastig. Schilder eerst de muur in de gewenste kleur en laat hem goed drogen. Voor het mooiste resultaat raden we je aan om altijd de gehele muur te lakken met Naturel Finish, in plaats van alleen de risicogebieden. Zo zorg je ervoor dat er geen overgangslijn zichtbaar wordt en de gehele muur beschermd is. Plak de randen af en zorg dat het werkblad afgedekt is met plastic of karton, zodat er geen lak op terecht kan komen. Meng vervolgens de 2 componenten zoals voorgeschreven en breng deze aan met een goed verzadigde roller. Het beste resultaat wordt verkregen door de lak aan te brengen met een microvezel roller met een haarlengte van 9 mm.

Houd je hierbij aan de voorgeschreven hoeveelheid lak per m2, zodat de laag niet te dun of te dik wordt. Voor de meeste keukens is 2 lagen voldoende, voor zwaardere belasting, zoals in de horeca, worden 3 lagen aangeraden. De lak is 7 dagen na het aanbrengen volledig belastbaar.

Naturel Finish in andere ruimtes

Naturel Finish is niet alleen geschikt voor de keuken, maar natuurlijk ook voor andere muren die je extra bescherming wilt geven. Ook minerale ondergronden, zoals vloeren en wanden die zijn afgewerkt met een betonlook, kunnen afgewerkt worden met Naturel Finish. De lak zorgt er voor dat de oppervlaktes goed te reinigen zijn, maar ook dat de verf niet meer af kan geven. Ook hier blijft de uitstraling behouden. We raden wel aan om dan minimaal 3 lagen aan te brengen, dan geeft Naturel Finish een slijtvaste bescherming en houdt hij het meeste vocht tegen. Wil je een kale minerale ondergrond afwerken zonder hem te schilderen in een kleur? Dan is er een nog sterkere oplossing, die zelfs 99,99% waterdicht is: Trae Lyx Miniral Finish. Deze lak kan gebruikt worden op minerale ondergronden die geen kalk bevatten. Lees meer over Miniral Finish in ons andere blog.

Frisse muren met Trae Lyx

Trae Lyx Naturel Finish geeft de sterkste, meest onzichtbare bescherming aan geverfde muren en oppervlaktes. Het maakt de oppervlaktes goed afneembaar en beschermd de onderlaag. Om de laklaag zo goed mogelijk te behouden, is het verstandig om een bijpassend onderhoudsmiddel te gebruiken voor het schoonhouden van de muur: Trae Lyx Onderhoudsmidddel Naturel. Hiermee blijft de muur jarenlang mooi en fris!