Geef je vloer of meubel kleur met olie of beits

Hout is sterk en heeft een lange levensduur. Het vraagt ook om een goede behandeling. Lees meer over kleuren met een beits of olie van Trae Lyx.

Geef hout de juiste bescherming met Trae Lyx

Het merk Trae Lyx vindt zijn oorsprong in de Zweedse taal. Trae betekent hout en Lyx betekent luxe. Dat is precies waar Trae Lyx voor staat, het geeft houten vloeren en houten meubelen een luxe uitstraling. Hout is een geweldig product, geschikt voor vele toepassingen. Het is sterk en heeft een lange levensduur. Het vraagt echter ook om een goede behandeling. De Trae Lyx producten staan al jaren hoog op de kwaliteitsladder van producten voor het behandelen van houten vloeren en meubelen.

De mogelijkheden om je vloer of meubel een kleur te geven
Trae Lyx heeft een groot assortiment van zowel beitsen als oliën voor binnenshuis, voor het behandelen van houten vloeren en meubels. Er zijn echter grote verschillen tussen beits en olie. De Trae Lyx kleurbeitsen en loogbeitsen zijn bedoeld om het hout te kleuren naar de gewenste tint, terwijl de natuurlijke hout uitstraling behouden blijft. Hierna zal het hout nog wel verder behandeld moeten worden met een olie of lak (afhankelijk van de soort beits), anders is het hout niet beschermd tegen water en vuil. Trae Lyx oliën daarentegen, zullen het hout wel beschermen tegen water en vuil. Ook de oliën zijn in verschillende tinten te verkrijgen, maar de variatie hiervan is een stuk kleiner dan bij beitsen.
Wanneer je de tint van het hout zo natuurlijk mogelijk wilt houden, dan kan je het best alleen een transparante olie gebruiken, zoals de Raw Wood Effect Oil voor licht hout of donker hout. Wil je graag een specifieke tint, dan is het goed om ook eens naar de verschillende beitsen te kijken.

Trae Lyx Kleurbeits
Trae Lyx kleurbeits is een watervaste beits voor zachte en harde houtsoorten voor zowel vloeren als meubels (binnen). Het is leverbaar in 24 kleuren; van rustiek tot modern. De kleuren zijn ook onderling nog te mengen, waardoor er eindeloos veel variaties mogelijk zijn. De beits zal het hout kleuren, terwijl de houtnerf zichtbaar blijft. Om het hout te beschermen tegen water en slijtage, zal over de kleurbeits nog een laklaag aangebracht moeten worden. De Trae Lyx kleurbeitsen zijn geschikt voor binnen, op nieuw of kaal geschuurd hout.

Trae Lyx Loogbeits
Trae Lyx heeft ook verschillende loogbeitsen in het assortiment, leverbaar in veel rustieke kleurnuances. De Trae Lyx loogbeitsen gaan een reactie aan met de stoffen in het hout en is niet watervast. Om het hout goed te beschermen tegen water en slijtage, zal over de loogbeits nog een olielaag aangebracht moeten worden. De Trae Lyx loogbeitsen zijn geschikt voor binnen, op onbehandelde of kaal geschuurd hout en parketvloer.

Trae Lyx Olie
Het olie assortiment van Trae Lyx bevat verschillende producten om vloeren en houten meubels goed mee af te werken. De Hardwax is er in 8 fraaie houttinten en 2 metallic tinten voor verrassende effecten.
Trae Lyx parketolie is een oplosmiddelarme voedende olie voor parket en andere houten vloeren. Het wordt veel gebruikt door de professionele parketteur. Ook heeft Trae Lyx 2 watergedragen olie producten in het assortiment, waaronder de naturel olie. Deze olie geeft de vloer een onbehandeld uiterlijk.

Compleet assortiment voor hout behandeling
Samen met het lakassortiment van Trae Lyx, vormen de oliën en beitsen één van de meest complete assortimenten voor de behandeling van parket en houten vloeren. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het volledige assortiment of zoek direct een verkooppunt bij jou in de buurt!