Trae Lyx Naturel

Een ultra matte 2-componentenlak van hoge kwaliteit. De lak zorgt ervoor dat de vloer een onbehandelde uitstraling krijgt en optimaal beschermd is.

Trae Lyx Naturel

Vloeren, die met Trae Lyx Naturel behandeld zijn, kunnen intensief belast worden. Daardoor is Trae Lyx Naturel ook uitstekend te gebruiken als projectlak, voor vloeren die veel belopen worden. Het is zeer slijt-, kras- en stootvast en heeft een hoge bestendigheid tegen chemicaliën. Trae Lyx Naturel kan worden aangebracht op diverse soorten parket en houten vloeren.

Trae Lyx Naturel geeft hout een ultra matte onbehandelde uitstraling. Trae Lyx  Naturel is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten lak van projectkwaliteit op polyurethaanbasis. Het is uitermate geschikt voor parket, plankenvloeren en meubelen in woonruimten en openbare ruimten, zoals bijv. winkels en restaurants, die blootstaan aan een zeer intensieve belasting.

De lak is reukarm, soepel te verwerken, zeer strak vloeiend en snel drogend. De droge laag is niet vergelend. Biedt weerstand tegen slijtage, huishoudchemicaliën, schoenstrepen en (micro-) krassen. Trae-lyx Naturel is opmerkelijk duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Trae Lyx Naturel is bijzonder geschikt voor eiken, teak en diverse andere houtsoorten. Trae-lyx Naturel kan op donkere houtsoorten wanneer deze in dikke lagen word aangebracht een witte waas geven. Voor deze donkere houtsoorten wordt Trae Lyx Naturel Extreme aanbevolen.

Toepassing
Trae-lyx Naturel kan o.a worden toegepast op parket- en plankenvloeren, in woonruimten, winkels, restaurants en openbare ruimten.

Verpakking: 750, 2500, 5000 en 10000 ml

Specificaties

Eigenschappen

Glansgraad: ultra mat < 5%
Kleur: Blank
Vaste stofgehalte: ca. 32 %
Dichtheid: 1.08 kg/l
pH-waarde : 8
Theoretisch verbruik: 10 – 12 m²/l, sterk afhankelijk van de houtsoort.
Verwerkingstijd: 2 – 3 uur (potlife)
Stofdroog: 30 min. – 1 uur
Overschilderbaar: 2 – 3 uur
Licht belastbaar: 12 – 16 uur
Volledig belastbaar: 7 dagen
V.O.S.: 4%

Tips voor lakken:

Verwerkingsmethode:
Kwast of kortharige niet pluizende vachtroller.

Voorhandeling ondergrond:
De ondergrond dient schoon, droog, was- en vetvrij te zijn. Oude, intact zijnde lagen goed ontvetten, polishlagen verwijderen met bijvoorbeeld de Trae Lyx Polishverwijderaar en daarna aanschuren. Niet aanbrengen op vochtuithardende PU laklagen. Op onbekende ondergronden een proefopstreek maken. Op houtsoorten met wateroplosbare inhoudstoffen en/of pH-gevoeligheid is het toepassen van Trae Lyx grondlak noodzakelijk.

* Verdunnen
Trae Lyx Naturel is gebruiksklaar. Niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van eigenschappen nadelig beïnvloed wordt.

* Laagopbouw
Een slijtvast laksysteem bestaat uit minimaal 3 volle lagen van elk 10 – 12 m²/l.

* Applicatie condities
Minimaal 10° C en maximaal 80% relatieve luchtvochtigheid.

* Schoonmaken gereedschap
Met ruim water.

* Onderhoud
Trae Lyx naturel lak dient te worden onderhouden met de TRAE LYX onderhoudsmiddel Naturel.

* Bijzonderheden
Niet aanbrengen op vocht en zuur uithardende PU laklagen.