Perfecte afwerking minerale ondergrond: Trae Lyx Mineral Finish

We zijn groot fan van deze trend: de betonlook! In dit blog lees je hoe je met Trae Lyx Mineral Finish voor een onzichtbare, waterdichte bescherming zorgt.

Perfecte afwerking van minerale ondergronden: Trae Lyx Mineral Finish

We zijn groot fan van deze trend: de betonlook! Tafels en andere meubels met deze betonlook hebben een robuuste en toch lichte uitstraling, supermooi in de keuken of woonkamer. Maar hoe werk je zo’n beton oppervlak netjes af? Je wil immers wel dat het oppervlak mooi strak en schoon zal blijven. In dit blog lees je hoe je met Trae Lyx Mineral Finish voor een onzichtbare, waterdichte bescherming zorgt op minerale ondergronden. De Trae Lyx Mineral Finish heeft een ultra matte uitstraling, waardoor de kleur en uitstraling van de ondergrond niet verandert.

Minerale ondergronden afwerken

Betonciré, betonstuc, tadelakt, microcement, cachemire beton en cementdekvloeren… Vele zuigende minerale ondergronden zijn geschikt om af te werken met Trae Lyx Mineral Finish. Onbehandeld beton blijft normaal gesproken altijd afgeven. Door het materiaal af te werken met Trae Lyx Mineral Finish lak zorg je ervoor dat het materiaal afgesloten en beschermd wordt. Het oppervlak geeft dan niet meer af, is waterdicht en makkelijk af te nemen en te reinigen.

Trae Lyx Mineral Grondlak & Finish

De transparante Trae Lyx Mineral Finish is een ultra matte, watergedragen lak uit 2 componenten. De lak is geschikt voor alle minerale ondergronden die geen kalk bevatten. Voor het beste resultaat raden we je aan om altijd te beginnen met een Trae Lyx Mineral Grondlak laag, al helemaal als het om een donkere ondergrond gaat. Samen met de Mineral Finish vormt de grondlak een onzichtbare beschermlaag van hoge kwaliteit op het oppervlak.

Mineral Grondlak

De grondlak voorkomt kleurverschillen en een witte waas, heft de zuigende werking van het oppervlak op en zorgt voor een betere hechting met de Mineral Finish lak. De ondergrond moet hiervoor goed schoon, droog, poreus en was- en vetvrij zijn. Daarnaast is het verstandig om de ondergrond licht op te schuren. Het beste resultaat wordt verkregen door de lak aan te brengen met een microvezel roller met een haarlengte van 9 mm. Bij de meeste ondergronden is één laag grondlak voldoende, bij zeer poreuze ondergronden is een tweede laag noodzakelijk. De grondlak is overlakbaar na 16 uur.

Mineral Finish

Nadat de grondlak goed gedroogd is, kan de Mineral Finish aangebracht worden. De Mineral Finish bestaat uit 2 componenten, welke eerst goed geroerd moeten worden. Hierna is deze lak nog 1 uur te gebruiken, dus er zal snel gewerkt moeten worden. Mineral Finish moet 24 uur drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. Voor een goede bescherming adviseren we minimaal 3 lagen Mineral Finish te gebruiken, in natte ruimtes zoals de badkamer 4 lagen.

Optimale bescherming van beton

Trae Lyx Mineral Finish geeft beton een beschermingslaag van topkwaliteit. Het kost wel even tijd om de lak goed aan te brengen, maar dan heb je ook het allerbeste resultaat: 99,99% waterdichte bescherming, waarbij de natuurlijke uitstraling van het beton helemaal behouden blijft. Op deze manier kan je jarenlang genieten van de betonlook!