Alles onder één dak

Bij Profel controleren en beheren ze ieder onderdeel van het productieproces.

Van grondstof tot profielen

De ruwe grondstof die in de productiehallen wordt geleverd, wordt de onze ervaren medewerkers bewerkt tot de kozijnen en buitendeuren die de klanten op maat bestellen.

Profel gaat op zoek naar de beste grondstoffen. Of het nu kunststof, aluminium of hout is, geen afstand is ons te groot om de beste kwaliteit te garanderen. Zo halen we kunststof in Duitsland, Engeland, Italië, België of Frankrijk. Aluminium komt uit Nederland, Frankrijk of Noorwegen. De meranti en afrormosia die we voor onze houten kozijnen gebruiken, die komen dan weer uit Indonesië, Kameroen of Duitsland.

Voor de kunststof en aluminium kozijnen worden de profielen geëxtrudeerd. Dat wil zeggen dat de grondstof door speciale persen gaat. Uit die persen rollen meterslange profielen die vervolgens op maat gesneden worden. Voor houten kozijnen gaat onze afdeling schrijnwerkerij aan de slag. Zij frezen voor jou de profielen in de stijl die jij gekozen hebt.

Ook het dubbel glas maken ze bij Profel zelf

Ook de standaard superisolerende beglazing wordt door Profel zelf gemaakt. We snijden de glasbladen op maat en werken ze af met afstandshouders, een bijkomende dichting rondom en argongas in de spouw.
Die dubbele beglazing wordt in de bovenstaande profielen gemonteerd tot ze jouw op maat gemaakte kozijnen vormen.

Een persoonlijke afwerking voor iedere klant

Ten slotte werken de medewerkers jouw kozijnen en buitendeuren af volgens jouw voorkeur. Het beslag, maar ook de glasinzetten, de deurgrillen en andere accessoires worden vakkundig op de kozijnen en deuren gemonteerd. Het unieke interne controlesysteem van Profel bewaakt de kwaliteit van ieder onderdeel van het productieproces. Bovendien is onze afdeling R&D iedere dag opnieuw in de weer om onze producten waar mogelijk te verbeteren en zo ook aan de strenge eisen van de markt te beantwoorden.

Een eigen opleidingscentrum voor de ervaren Profel Experts

Alle Profel Experts volgen regelmatig een bijscholing in het Profel opleidingscentrum, om recente technologische innovaties op de voet te volgen en om jou het beste advies te kunnen bieden. Aangezien we alle materialen in het assortiment hebben, bieden de Profel Experts je objectief advies op maat van jouw budget, jouw woning en jouw smaak.

Ontdek de kwaliteit van fde kozijnen en buitendeuren in de showroom van de Profel Expert dichtbij jou in de buurt.