Minimalisme met maximale uitstraling

Ben je liefhebber van ‘less is more’ voor jouw nieuwe huis of renovatie? Ontdek dan de Profel ramen en deuren.

Profel ramen en deuren zijn voorzien van ingenieuze, onzichtbare technieken en een ultrastrakke vormgeving. Want dat is minimalisme in de architectuur: de reductie tot het pure, het noodzakelijke. Het gaat om de kracht van eenvoud, de essentie zonder franjes, maar met een sterke ingetogen uitstraling.

Minimalisme blijft een populaire trend. Grote glaspartijen, superslanke ramen, de look & feel van staal… allemaal met eenvoudige, rechte lijnen en vormen. Meestal valt dan de keuze op aluminium. Als licht maar stevig materiaal is het ideaal voor grote glasvlakken. Bovendien is aluminium flexibel bewerkbaar, wat nodig is voor het 100% maatwerk bij Profel. Daarnaast zorgt aluminium voor een onbeperkt kleurenaanbod. Je kunt de binnenzijde van je aluminium kozijnen een andere kleur geven dan de buitenzijde en desgewenst de ramen nog meer een geheel laten vormen met de kleur van je binnenmuren. Voor een minimalistische uitstraling werken we zo veel mogelijk technieken onzichtbaar weg: afwatering, glaslatten, scharnieren, beslag, enzovoort.

Strak tot in de details

De Plano-collectie (pvc en aluminium) is een topper in het assortiment minimalistische voordeuren. Het deurpaneel overdekt de vleugel (het bewegende deel van de deur), wat voor de extra strakke uitstraling zorgt. De details maken het geheel af: de verdoken, onzichtbaar weggewerkte deurscharnieren en de geïntegreerde greep, tot en met de gelakte cilinderplaatjes. Resultaat: een fraai en uitnodigend ‘visitekaartje’ van je woning.

De nostalgische knipoog

Bij een minimalistisch design horen fijne, elegante profielen. Zo is de traditionele staallook van weleer weer helemaal terug. Stratolo imiteert perfect de slanke stalen ramen met hun industriële look en elegant profiel, in een hoogwaardige aluminium versie met hedendaagse prestaties en comfort (BEN-geschikt). Gecombineerd met een extreem slanke vleugel van 18,5 mm in het zicht, is Stratolo ongeëvenaard in de markt en één van de meest succesvolle innovaties van Profel van de afgelopen jaren.

De onzichtbare kracht

De slanke en elegante lijnen van het DRITTO-profiel tekenen voor de strakke look en krachtige uitstraling, vooral dankzij de onzichtbare vleugel, die zich achter het kaderprofiel bevindt: aan de buitenzijde zie je dus geen verschil tussen de vaste en opengaande delen. Ook de standaard onzichtbare afwatering (zonder waterkapjes) en de optie van verdoken raamscharnieren dragen bij tot de minimalistische look. Datzelfde geldt voor de DRITTO glasdeuren, met minimaal vleugelprofiel in het zicht.

Buiten naar binnen

Overvloedig licht, lucht en comfort: een schuifraam in je woning biedt talloze praktische en esthetische voordelen. Het Slimline-schuifraam doet daar nog eens maximale elegantie bovenop. Zo heeft de Slimline vleugel rondom 28 mm minder profielzicht: dat resulteert in meer glas, en dus meer zicht en licht. Bovendien kunnen we het schuifraam probleemloos ‘invloeren’, voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Ook het nieuwe FUGOSLIDE monorailsysteem, met zijn smalle kaders en vooral slanke labyrintprofiel (middenstijl) van amper 50 mm, biedt een ongestoord zicht van binnen naar buiten.