Aluminium kozijn

Aluminium staat sterk, voor de mooiste raampartijen

Lekker lang licht

Een grote raampartij voor een renovatie of een nieuwbouw? Dan zijn aluminium kozijnen de beste keuze. Dankzij hun stabiliteit, maar ook hun slanke uiterlijk, zijn ze perfect om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. In combinatie met dubbel of driedubbel glas betekent dit tweemaal korting op je energiefactuur!

Steeds vaker kiezen we voor grote raampartijen om van zoveel mogelijk natuurlijk daglicht te kunnen genieten. Daarbij denken we aan raampartijen aan de voor- of zijkant van de woning, maar ook achteraan kan een grote aluminium schuifpui een oplossing zijn. Niet alleen geniet je dan van de rijkelijke lichtinval, een grote aluminium schuifpui die je woning en tuin verbindt, zorgt voor heerlijke momenten in de zomer.

“Een warme zomeravond. De schuifpui die wagenwijd open staat. Denk je dan ook aan barbecues, feestjes en cocktails?”

De voordelen van natuurlijk daglicht voor onze gezondheid zijn gekend. Het meest bekende voordeel is de aanmaak van vitamine D, belangrijk voor ons immuunsysteem en onze beenderen. Ook kan een grote hoeveelheid daglicht een grote steun zijn voor ons humeur en kwalijke winterdipjes helpen voorkomen. Eén en al winst!

Een uitstekende isolatie

Door voor een grote raampartij te kiezen, moet je niet inboeten op warmte, in tegenstelling tot wat vaak algemeen wordt verondersteld. Standaard worden alle kozijnen, ook in andere materialen, van superisolerende dubbele beglazing voorzien. Er bestaan natuurlijk nog andere opties of ook driedubbel glas is een mogelijkheid. Dat is nog zo'n topper die je in de zomer koel en in de winter warm houdt.

Veiligheid voorop

Aluminium kozijnen houden onaangename temperaturen én onaangename bezoekers buiten!”

Een grote raampartij is een veilige investering. Bij aluminium kozijnen bezitten zowel het kozijn, het raamkader als het beslag inbraakwerende elementen. Een aluminium schuifpui wordt standaard van een uithefbeveiliging voorzien. En het glas? De superisolerende dubbele beglazing houdt heel wat ongewenste bezoekers buiten. Wens je toch meer zekerheid, dan biedt de Profel Expert ook veiligheidsglas of gelaagd glas aan.

Je ontdekt de verschillende mogelijkheden volledig vrijblijvend in de showroom van je Profel Expert. Bezoek ons dus snel!