Foto: Groene_energie

Kies voor groene energie in jouw woning

Door kritisch te kijken naar aanbieders, kun je besparen op de maandelijkse kosten.

Danny 26 Augustus 2023

De energieprijzen zijn op dit moment zeer onvoorspelbaar. Dit kan onzekerheid met zich meebrengen, maar als consument in Nederland begin je echter weer kansen te krijgen om je energiekosten te verlagen. Het gebruik van groene energie is daarbij een echte aanrader. Door kritisch te kijken naar aanbieders, kun je besparen op de maandelijkse kosten. Hier lees je wat groene energie precies is en hoe je ervoor zorgt dat je bij goedkope energieleveranciers een goed contract afsluit. 

Wat is groene energie

Groene energie is de algemene term voor duurzame energiebronnen. Daaronder vallen bijvoorbeeld windenergie, zonne-energie en biomassa. Groene stroom is daarmee aanzienlijk minder belastend voor het milieu in tegenstelling tot grijze stroom. Een voorbeeld hiervan is het gebruikmaken van kolen. Doordat inmiddels alle Nederlandse energiemaatschappijen groene stroom leveren is er voldoende concurrentie om groene energie voordelig mogelijk te maken. Door de actuele klimaatproblemen en het verwachte klimaatbeleid zal het gebruik van groene energie allemaal maar noodzakelijker, maar ook populairder worden. 

Zo vind je goedkope groene energie in Nederland

Door deze stappen te zetten ben jij zo snel mogelijk voorzien van groene energie:

  • Kijk allereerst naar jouw huidige verbruik. Het kan natuurlijk zijn dat je eigenlijk al groene energie gebruikt. Dit zie je op het stroometiket dat je elk jaar ontvangt, maar jouw energiemaatschappij kan je ook meer informatie geven. Zorg dan direct dat je inzicht krijgt in jouw huidige verbruik, zodat het nieuwe aanbod daar op afgestemd kan worden. Denk daarbij ook aan de toekomst, bijvoorbeeld als je verwacht dat je huishouden groter wordt.
  • Vervolgens is het zaak om het internet op te gaan en prijzen te vergelijken. Door online te gaan heb je direct inzicht in de mogelijkheden van verschillende aanbieders. Kijk naar de prijs, maar ook naar de periode waarvoor je het contract afsluit en de overige voorwaarden. Vraag garanties dat je groene energie ontvangt en je hebt het recht om aan te geven dat je alleen Nederlandse groene stroom wilt afnemen. De daadwerkelijke overeenkomst voor groene energie sluit je online af, dat werkt eenvoudig en is opnieuw voordeliger. 

Groene energie heeft de toekomst. Door nu te gaan kijken naar de beste energiemaatschappijen kun jij goedkoop groene energie gebruiken in de eigen woning.

Reacties