Foto: verf-kwast-verven

Voor elke verf het juiste gereedschap; nooit meer met de verkeerde kwast of roller aan de slag

Bij een schildersklus is niet alleen de verf, maar zeker ook het juiste gereedschap bepalend voor een mooi eindresultaat.

Bij een schildersklus is niet alleen de verf, maar zeker ook het juiste gereedschap bepalend voor een mooi eindresultaat. www.klusbedrijfvalckx.nl

Wie bij Praxis zijn plafond wil witten, hoeft niet meer eindeloos te zoeken tussen de bussen verf naar het juiste verfbakje en vervolgens tussen de kwasten naar de juiste roller. De schildersgereedschappen staan bij Praxis voortaan gerangschikt naar klus in plaats van product. Dat maakt het klussen een stuk overzichtelijker en zorgt voor een beter eindresultaat. Want zo wit je altijd met de juiste roller en bijbehorende beugel en met het beste verfuitdruiprek. Want ook bij verven geldt: goed gereedschap is het halve werk.

Stap voor stap winkelen

Het nieuwe assortiment schildersgereedschappen van Praxis is zo ingericht dat de consument stap voor stap door de klus wordt geleid en geen onderdelen over het hoofd ziet. Zo begint het assortiment met een sectie gereedschappen dat voor het voorbehandelen gebruikt kan worden, zoals schrapers, schuurpapier en plamuurmessen. Na het voorbehandelen komt het gronden om vervolgens af te lakken. Afhankelijk van de gekozen verf op waterbasis of op terpentinebasis wordt de consument naar de volgende sectie verfgereedschappen geleid. Onder bijvoorbeeld 'Beitsen of lakken' of 'Muur en plafond' vindt de consument alle benodigdheden voor deze verfklussen. Bij 'Bakken & beugels' vindt de klant alle verfbakken, roosters, beugels en verlengstelen.

Varkenshaar of schuimroller

Doordat verf op terpentinebasis (alkyd), verf op waterbasis (acryl), beitsen en muurverf in samenstelling van elkaar verschillen, zijn ook de te gebruiken gereedschappen om de verf op te brengen anders. Dit geldt voor zowel kwasten als rollers. Zo kan een zuiver varkensharen kwast prima worden gebruikt voor verf op terpentinebasis, maar voor verf op waterbasis wordt weer een beter resultaat bereikt met een mix van varkenshaar en kunstvezel. Een schuimroller werkt prima voor de dikkere verven op terpentinebasis, terwijl je voor de dunnere en snel drogende verven op waterbasis beter een roller kunt kiezen die een dikkere laagdikte aanbrengt en beter dekt.

Voorbehandelen

De juiste voorbehandeling legt de basis voor een geslaagde verfklus. Praxis biedt daarom een flinke variëteit van traditionele schrapers met een lang solide houten handvat, waarmee voor elke moeilijke hoek wel een geschikte schraper beschikbaar is. Het aanbod bestaat bovendien uit nieuwe softgrip schrapers met een ergonomisch ontwerp en extra krachtverdeling, zodat pijnlijke polsen tot het verleden behoren. Dankzij de handige verwisselbare messen beschik je ook altijd over een scherpe schraper die elk onbehandeld oppervlak aankan.

Handige accessoires

Een kwalitatief goede verflaag kan worden aangebracht met de stevige Baseline-muurverfroller uit het eigen-merkassortiment van Praxis. Praktisch én milieuvriendelijk zijn de verschillende plastic inzetbakjes voor verfbakken. Door steeds een apart inzetbakje in het moederbakje te gebruiken wordt het milieu minder belast.

Reacties