Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Schilderen of behangen. Of allebei?

Je wil meer sfeer in huis of hebt zin in wat nieuws. Pak dan je muren aan met verf of behang. Maar wat kies je en hoe moet dat? Hier vind je tips!

 

Zin in wat nieuws!

Je gaat verhuizen of misschien heb je gewoon zin in een nieuwe frisse look. Wat het ook is, als je de wanden van je kamer aanpakt, knapt daarvan gelijk de hele ruimte op.

Maar ja, wat kies je en hoe pak je het aan?

TMC Wonen helpt je overal bij. Want zij hebben niet alleen superveel soorten verf en behang, maar ook de beste - en leukste - interieurspecialisten in huis. Die laten je graag de laatste trends zien en vertellen je meteen wat je allemaal nodig hebt. Dan kun jij met een gerust hart aan de slag.

Je hebt de eerste stap in ieder geval al genomen: je gaat de muren in je huis mooier maken. Nu moet je alleen nog beslissen waarmee je dat gaat doen.

Verf, behang of allebei?

Waar je voor kiest, is heel persoonlijk. Dat hangt namelijk helemaal af van je smaak. Maar er is nog meer belangrijk, want verf en behang hebben allebei hun eigen mogelijkheden.

BEHANG

behang-TMC-Wonen-verven-behangen

In de meeste huishoudens vind je nog altijd behang op de muur. Het is dus nog steeds heel populair. Logisch ook, want behang is super veelzijdig: het is geluiddempend, isolerend en kan een muur zelfs sterker maken.

Maar de belangrijkste reden om voor behang te kiezen, is natuurlijk omdat het zo leuk en gezellig staat. Want of je nu van modern houdt of retro, van druk of juist rustig of van vrolijk en lief… er is altijd een patroon of print dat bij je past.

Welke soorten behang zijn er allemaal?

Behang is ook in verschillende soorten kwaliteit te vinden. Hoe lang je plezier hebt van je behang, hangt daar voor een groot deel vanaf. Betere kwaliteit blijft nu eenmaal langer mooi.

We zetten hieronder de soorten - op volgorde van kwaliteit - voor je op een rijtje.

Voordelig behang
De bekendste en meest goedkope soort, is papierbehang. Dat bestaat uit één simplex of twee duplex lagen.

Sterk behang
Daarna komt vinylbehang. Dat is sterk, kan tegen water en is makkelijk schoon te maken. Vliesbehang wordt vaak gebruikt als onderlaag voor ander behang of verf en is sterk, makkelijk aan te brengen en ook weer te verwijderen. Is je muur slecht? Kies dan voor glasvezel (ook: glasvlies) behang, want dat maakt de wand sterker.

Milieuvriendelijk en luxe
Je kunt ook nog kiezen voor milieuvriendelijk acrylbehang en textielbehang. De laatste bestaat uit natuurlijke textielvezels zoals linnen, wol, katoen, zijde of jute en geeft een vriendelijke en luxe uitstraling aan een kamer.

Fotobehang op maat
Naast al die verschillende prints en patronen, heb je nu ook fotobehang. Daarmee krijg je een fantastisch grote afbeelding op je muur. Bij TMC Wonen kun je kiezen uit de prachtige afbeeldingen van Eijffinger of La Aurelia. Wil je iets unieks op je muur? Dat kan! Upload dan een eigen foto en TMC Wonen maakt er een prachtig behang op maat van.

Wil je weten welk behang bij je past?
De adviseurs van TMC Wonen helpen je graag! En zie je het niet zitten om zelf te behangen? Ook daar hebben ze perfecte oplossingen voor.

MUURVERF

muurverf-TMC-Wonen-verven-behangen

De gemakkelijkste manier om een muur op te knappen, is verf. Het mooie van verven is: iedereen kan het. Jij dus ook! Het enige wat je nodig hebt, is de juiste soort en goede materialen om mee te werken.

Werken met verf is leuk, makkelijk en vooral snel. Als je het goed aanpakt, heeft je muur binnen een paar uurtjes een volledig nieuwe look. En heb je je vergist in de kleur, is het te licht of juist te donker? Dan schilder je het supersnel weer over in een ander kleurtje. Handig!

Welke soorten muurverf zijn er allemaal?

Elke smaak, elk interieur en elke ruimte vraagt om een ander soort verf. Zo bestaan er matte verfsoorten, beschrijfbare, egale en juist gevlekte soorten. Ieder soort heeft unieke eigenschappen die de sfeer van je kamer beïnvloeden.

We zetten hieronder de soorten voor je op een rijtje.

Latex
De meest gebruikte muurverf voor wanden en steenachtige oppervlakken, is nog altijd: Latex. Deze muurverf is overschilderbaar en makkelijk te reinigen met een vochtige doek. Vinyllatex is ideaal voor in je badkamer. Deze soort ademt namelijk en is licht afneembaar. Acryllatex daarentegen ademt minder goed, maar is wel weer beter afneembaar. Perfect voor in je keuken dus.

Krijtverf
Deze verfsoort bestaat uit natuurlijk pigmenten en - de naam zegt het natuurlijk al - krijt. Dat laatste zorgt voor een matte en egale uitstraling. Krijtverf is sterk en wordt meestal op hout toegepast. Maar staat ook prachtig op je muur.

Kalkverf
De beste matte verfsoort voor muren is kalkverf. Deze verf is geblust met kalk en geeft een meer gevlekt resultaat. Deze verf is wel wat kwetsbaarder dan krijtverf.

Decoratieve verfsoorten
Hou je van stoer en industrieel? Dan is betonverf, dé muurverf voor jou. En als je liever wat spannends wilt, ga je aan de slag met metallic, 3D of fluorescerende verf.

Superleuk voor in de kinderkamer of je thuiskantoor zijn magneetverf en schoolbordverf (of een combinatie ervan). Handig om dingen op te schrijven en te hangen.

Alles wat je nodig hebt
TMC Wonen heeft alles wat je nodig hebt: niet alleen dus oneindig veel soorten verf, maar ook alle materialen die nodig zijn. Denk dan aan afplaktape en afdekplastic, schuurpapier, verdunners, voorstrijkmiddelen, primers, verfrollers, verfbakken en -emmers, kwasten, plamuurmessen en verfkrabbers.

Wil je weten wat je allemaal nodig hebt?
Of welke soort kwast je moet gebruiken? De verfspecialisten van TMC weten alles en helpen je graag!