Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Hoe verbeter je de akoestiek in een woning TMC Wonen

Ontdek hoe je de akoestiek kunt optimaliseren met vier strategieën en zo het ongemak van galmen in je leefruimtes kunt verminderen.

Galmende kamers verminderen het woongenot. Slechte akoestiek veroorzaakt overlast en communicatieproblemen. Galmen komt van geluidsgolven tegen oppervlakken; dempen met objecten helpt, afhankelijk van vormen en materialen. Schuim dempt geluid, maar past niet altijd bij elegant interieur. Wij bieden stijlvolle opties. 

Vormen:
Met doordachte plaatsing van meubels kun je geluidsgolven sturen. Begin met items zoals banken, eettafels en salontafels. Let op de vorm van meubels zoals banken en stoelen met rijkere proporties, ruime armleuningen en hoge rugleuningen hebben meer impact. Daarbovenop dragen planten bij aan een betere akoestiek door geluidsgolven te absorberen dankzij hun gevarieerde bladvormen en dieptes.

Materiaal:
Diverse materialen geven diepgang aan je interieur. Een mix van harde texturen zoals marmeren vloeren, glazen tafels en lederen stoelen kan kil aanvoelen. Zachtheid en verbeterde akoestiek komen samen door het toevoegen van gordijnen, die geluid dempen en een warmere sfeer creëren. Breng dit ook naar de vloer met tapijten, maar let op de vorm en textuur voor het juiste effect.

Raambekleding:
Onderzoek de opties van Duettes en Plissé gordijnen met zigzag-stof. Door hun specifieke vorm zijn deze gordijnen in staat om geluidsgolven te verstoren en bieden ze uitstekende geluidsabsorptie.

Behang:
Ontdek de wereld van geluiddempende foam wandbekleding, zoals die van Arte met opvallende ontwerpen zoals bamboe en palmbladeren. Kurk is een natuurlijke keuze, verkrijgbaar in diverse patronen. Overschilderbaar behang kan ook helpen bij het verbeteren van de akoestiek en biedt tevens een canvas voor kunstwerken.

Wil je hier meer over weten? Lees dan de volledige blog Hoe verbeter je de akoestiek in een woning op onze website.