Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Houten vloeren: knus en lekker warm

Vloeren van hout of met een hout-look geven je interieur net dat beetje extra sfeer

Is jouw woonstijl landelijk, Scandinavisch, klassiek of industrieel?

Kies dan voor hout op je vloer. Want het maakt echt niet uit wat je woonstijl is, hout staat prachtig in ieder interieur.

Hout raakt nooit uit de mode

Het is daarom ook niet gek dat je in bijna elk huishouden in Nederland wel een ruimte vindt met een houten vloer. Hout is populair en zal dat altijd ook blijven. Daarom kun je kiezen uit heel-veel-soorten houten vloeren bij TMC Wonen. En niet alleen traditioneel parket. Nee, ook voor PVC, linoleum en laminaat met een hout-look kun je bij TMC je hart ophalen.

Welke vloer past bij jou?

Dat hangt van een aantal zaken af. Allereerst is het natuurlijk een kwestie van smaak. Als je een parketvloer in huis hebt van echt hout, dan hoor en voel je dat. Hout is namelijk zacht en klinkt authentiek.

Maar als je huisdieren of kinderen hebt, kan het praktischer zijn om voor een vloer met een hout-look te kiezen. PVC bijvoorbeeld. Dat wordt verlijmd en is oersterk. Of laminaat, wat heel erg op hout lijkt. En als laatste kun je ook nog kiezen voor vinyl en linoleum: een bijna naadloos gelegde vloer die supermakkelijk te onderhouden is.

Daarbij komt ook nog dat de ene vloer meer geschikt is voor vloerverwarming dan de andere. Hieronder kun je lezen welke dat zijn en nog veel meer informatie over vloeren met een hout-look. Jij weet er straks dus alles over!

PVC vloeren met hout-look

PVC-vloer-vloeren-houtlook

Deze vloerbedekking wordt gemaakt van polychloride, dat is een kunststof. PVC is hard en flexibel en wordt uit meerdere lagen opgebouwd. De onderste basis laag zorgt voor stevigheid. Daarop komt een laag die de vloer beschermt tegen krimpen en uitzetten en daar weer bovenop zit de laag waar het houtpatroon op wordt geprint. Als laatste komt er een matte doorzichtige toplaag van polyurethaan overheen, die de vloer beschermt.

De voordelen van PVC
- makkelijk te onderhouden
- waterafstotend
- geluiddempend
- stootvast
- je kunt gemakkelijk losse delen vervangen
- de betere merken hebben een ECO+ keurmerk
- geschikt voor vloerverkoeling
- geschikt voor vloerverwarming

Een PVC vloer en vloerverwarming
Een vloer van PVC kun je prima combineren met vloerverwarming. TMC raadt je wel aan om hun professionals te raadplegen voor advies over jouw specifieke situatie. Want de dikte van de vloer heeft invloed op de geleiding van de warmte. En daarbij moet de ondervloer schoon, droog en vlak zijn. Ofwel, geëgaliseerd. TMC doet dit al jaren met eigen vakmensen. Ga daarom voor PVC Vloeren naar TMC Wonen in Goes, Kruiningen of Bergen op Zoom. 

Hout-look vinyl vloeren

vinyl-vloer-vloeren-houtlook

Vinyl - of Novilon of zeil - wordt gemaakt van de polyvinylchloride. Ook een kunststof. Deze vloeren bestaan uit meerdere kunststof lagen. Een laag die de sterkte en het comfort van de vloer bepaalt, een draaglaag die de werking van de vloer tegengaat, een decoratieve laag met hout-dessin en een beschermlaag die slijtage voorkomt. Een vloer van vinyl combineert taaiheid, stabiliteit, comfort, structuur, isolatie en duurzaamheid tot een uniek soort vloerbedekking.

De voordelen van vinyl
- geluiddempend
- geschikt voor vochtige ruimtes
- eenvoudig te onderhouden
- makkelijk (naadloos) te leggen
- relatief goedkoop
- comfortabel, omdat het zacht, warm en verend is
- geschikt voor vloerverkoeling
- geschikt voor vloerverwarming

Vinyl en vloerverwarming
Vloerverwarming is heerlijk. En gelukkig is vinyl uitstekend te combineren daarmee. Maar advies is wel belangrijk, want elke situatie is anders. Je vloer moet namelijk zo egaal mogelijk zijn en de dikte van het vinyl bepaalt de geleiding van warmte in je huis. TMC Wonen egaliseert een vloer daarom altijd als er vinyl wordt gelegd. Dan is er geen bobbeltje te zien. Ook wordt de vinylvloer volledig verlijmd, zodat de warmteweerstand zo klein mogelijk wordt.

Linoleum vloeren met hout-look

linoleum-vloer-vloeren-houtlook

Deze vloerbedekking wordt al meer dan honderdvijftig jaar gebruikt. Een linoleum vloer wordt bijna helemaal opgebouwd uit natuurlijke materialen, zoals lijnolie, hars, kurk- of houtmeel, kalksteen, pigmenten en jute of canvas. Bijna de helft van de bestandsdelen is van gerecyclede materialen en daardoor voor driekwart herbruikbaar. Linoleum heeft dan ook terecht de prijzen gewonnen voor duurzaamheid, natuurbehoud en milieuvriendelijkheid. Een nadeel is wel dat het niet heel goed bestand is tegen vocht.

De voordelen van Linoleum
- biologisch afbreekbaar
- duurzaam
- milieuvriendelijk en recyclebaar
- gaat lang mee
- hygienisch omdat bacterien zich er niet in kunnen ontwikkelen
- antistatisch, dus makkelijk stofvrij te maken
- krasbestendig
- kleurvast
- kan goed tegen veel gewicht
- geluiddempend
- brandveilig
- voelt warm aan van nature
- makkelijk te verwarmen
- geschikt voor vloerverkoeling
- geschikt voor vloerverwarming

Linoleum en vloerverwarming
Een hele goede combinatie! Omdat linoleum vloeren snel de omgevingstemperatuur aannemen en een lage thermische weerstand hebben, kunnen zij warmte heel makkelijk geleiden. Je moet wel rekening houden met de dikte van de vloer en de vloer egaliseren en volledig verlijmen. Bij TMC Wonen kunnen ze je er alles over vertellen.

Laminaat met hout-look

laminaat-vloer-vloeren-houtlook

Een laminaatvloer is deels van kunststof gemaakt en bestaat uit drie tot vier lagen. De bovenste laag is een transparante en slijtvaste laag en de onderste twee bepalen de sterkte. De middelste laag is bedrukt met een foto van de houtstructuur en de andere twee lagen fungeren als drager en voorkomen kromtrekken. De kamer waar de laminaatvloer ligt, moet een constante temperatuur hebben tussen negentien en vierentwintig graden en een luchtvochtigheid tussen veertig en zestig procent.

De voordelen van Laminaat
- hygiënisch
- makkelijk schoon te maken
- makkelijk te onderhouden
- slijtvast en krasbestendig
- antiallergisch
- duurzaam want kan tot wel vijfentwintig jaar mee
- benadert de look van echt hout bijzonder goed
- makkelijk te leggen
- geschikt voor vloerverkoeling
- geschikt voor vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming
Dat kan, maar niet met traditioneel laminaat. Dat is namelijk te dik en kan niet zonder isolerende ondervloer gelegd worden. De warmte wordt dan niet goed geleid en je hebt altijd extra radiatoren nodig. Maar er bestaan tegenwoordig wel dunnere laminaatvloeren die goed te combineren zijn met vloerverwarming. Meer weten? De adviseurs van TMC Wonen staan voor je klaar!

Parket en vloeren van massief hout

parket-massief-hout-vloer-vloeren-houtlook

Het verschil tussen een houten vloer en parket, is dat hout altijd massief is. Ofwel, helemaal van hout gemaakt. Bij parketvloeren wordt een massief houten toplaag op een onderlaag van multiplex of meerdere lagen verlijmd vurenhout, gelijmd. De laatste uitvoering zorgt voor een stabiele houten vloer, waarbij je minder last hebt van werking door vocht. Toch blijft het altijd belangrijk om de luchtvochtigheid in huis in de gaten te houden. Een optimale luchtvochtigheid ligt tussen de vijftig en zestig procent.

Houten vloeren worden gemaakt van Amerikaans of Europees eiken, beuken, essen, teak, kersen, noten en grenen. Er is verschil in de breedte van de planken, je kunt variëren met legpatronen zoals een visgraat bijvoorbeeld en met de afwerking. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

De voordelen van parket en houten vloeren
- authentiek
- mooi
- natuurlijk materiaal
- veel keus in houtsoorten
- veel keus in afwerking
- makkelijk te leggen
- geschikt voor vloerverkoeling
- geschikt voor vloerverwarming

Parket, houten vloeren en vloerverwarming
Je kunt een houten vloer in de meeste gevallen combineren met vloerverwarming- en verkoeling. Maar omdat hout werkt (een natuurproduct dat opzwelt en krimpt), moet je je altijd laten adviseren door een van de specialisten van TMC Wonen. Ook moet je voorzichtig zijn met vloerkleden en meubels die een heel stuk vloer afsluiten. De warmte kan dan niet ontsnappen en dat is niet goed voor je vloer.

De adviseur van TMC in Goes vertelt je in dit fimpje alles over hun prachtige collectie houten vloeren.