Engelse cottage met landelijke twist

Een pittoreske uitstraling. Maar schijn bedriegt, want aan de binnenzijde heeft deze woning een zee aan ruimte.

Indeling van de woning

Vanwege de kavelvoorschriften moesten de bewoners iets inleveren op gebied van woonruimte. Deze Engelse cottage heeft namelijk een verkleinde afmeting gekregen. Toch betekent dit niet direct dat de woning te klein wordt. Een verhoging van de muurplaat geeft bijvoorbeeld direct alweer meer ruimte op de verdieping.

Op de begane grond heeft de woning een grote woonkeuken. Tijdens het keuken heb je zicht op de achtertuin en vanaf de bank in de woonkamer kan je lekker wegkijken door de straat. Via de gerealiseerde bijkeuken is de garage te bereiken. De garage is gecreëerd in de aanbouw van de woning.

Op de eerste verdieping heeft de woning genoeg ruimte voor 3 royale slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De zolder is perfect te gebruiken als bergingsruimte.

Details & uitbreidingen

Zoals benoemd zijn de afmetingen van deze woning iets verkleind. Maar door een muurplaatverhoging toe te passen wordt het verlies aan woonruimte opgevangen. Daarnaast zijn er ook een bijkeuken en een erker geplaatst. De opdrachtgevers hebben ook een aantal details doorgevoerd om de woning een uniek karakter te geven. Landelijk ontmoet modern.

Deze prachtige cottage heeft een mix van meerdere bouwstijlen. Allereerst is de Engelse cottage stijl terug te herkennen in de doorgemetselde topgevels en de pastelkleuren. Daarnaast zijn ook landelijke invloeden te zien door de schildkap op de aanbouw en het materiaal gebruik. Wat deze woning bijzonder maakt is dat de woning een knipoog geeft naar de moderne bouwstijl. Dit is te zien aan de zwart-antraciete kozijnen en details.

Wil je weten wat deze woning kost? Vraag een gratis inspiratiecalculatie aan via onze website!