Alles over een mantelzorgwoning

We worden met elkaar steeds ouder. In combinatie met het woningtekort in Nederland, wordt de vraag naar mantelzorgwoningen daardoor steeds groter.

Een vrijstaande mantelzorgwoning bouwen

Allereerst is het goed om uit te leggen wat een mantelzorgwoning eigenlijk is. Er zijn namelijk veel benamingen voor dit type woning. Denk aan: dubbele bewoning, kangoeroewoning, meergeneratiewoning of woning met inwoning. Alle benamingen komen op hetzelfde neer; een zelfstandige woning op hetzelfde terrein als je eigen huis of een aanbouw aan jouw huis. Dat laatste is het geval wanneer je een mantelzorgwoning bouwt met SelektHuis.

SelektHuis bouwt namelijk enkel vrijstaande woningen. Een vrijstaande mantelzorgwoning houdt in dat er binnen één woning twee afgescheiden woongedeelten zijn. Eén voor de bewoners die afhankelijk zijn voor zorg en één voor de mantelzorgers. 

De voordelen van een mantelzorgwoning

Het grote voordeel van een mantelzorgwoning is natuurlijk dat je gemakkelijk zorg kan verlenen. Je woont namelijk in dezelfde woning als degene die zorgt nodig is. Hierdoor blijft zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving mogelijk en is een grote stap naar een verzorgingstehuis (nog) niet nodig.

Een mantelzorgwoning bouwen met SelektHuis

SelektHuis bouwt jouw ideale woning, zo ook een mantelzorgwoning. Met ruim 40 jaar aan bouwervaring weten we precies wat we doen. We combineren traditionele bouw met prefab elementen. Waarom? Zo bouwen we jouw woning snel, betaalbaar en degelijk. Door de traditionele bouw heb je veel ontwerpvrijheid en zit je niet gebonden aan vaste stramienen. Fijn hé. 

Daarnaast kun je geheel je eigen indeling bepalen. De binnenwanden van onze woningen zijn namelijk niet dragend. Een wandje 2 meter verschuiven? Geen probleem. Een extra slaapkamer op de begane grond? Gaan we doen.

Wanneer je woning volledig naar wens is ontworpen, kan je het contract gaan ondertekenen. De prijs die je op dit contract ziet, is altijd vast. Geen doorberekeningen achteraf dus. Wel zo fijn, want dan weet je waar je aan toe bent.