Foto: 2017-11/domotica---wonen.nl.jpg

Huisbeveiliging aansluiten op domotica’

Steeds meer Nederlandse woningen worden voorzien van domotica.

De letterlijke betekenis van dit Latijnse woord is: ‘De integratie van technologie en diensten ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven’.

Door domotica te installeren in jouw woning, maak je het jezelf dus allemaal een stukje makkelijker. Er zijn vandaag de dag verschillende soorten domotica op de markt. Zo kun je bijvoorbeeld je verlichting dimmen met behulp van je smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de verwarming op afstand alvast in te schakelen. Het is echter ook mogelijk om verschillende soorten huisbeveiliging aan te sluiten op domotica.

Camera’s

Doordat er vandaag de dag steeds vaker wordt ingebroken in Nederland, kiezen meer en meer Nederlanders ervoor om een camera op te hangen. Indien er daadwerkelijk ingebroken wordt in jouw woning, heb je de daders dan in ieder geval op beeld staan. Dit helpt je mogelijk bij het vinden van de daders. Heb je camera’s rondom je woning hangen? Dan is het zelfs mogelijk om de camerabeelden van een afstandje te bekijken. Steeds meer camera’s worden tegenwoordig namelijk aangesloten op domotica. Hierdoor kun je met behulp van je smartphone zelf je huis in de gaten houden wanneer je bijvoorbeeld een paar weken op vakantie bent in het buitenland.

Alarmsysteem

Vind je het wat overdreven om camera’s op te hangen? Dan kun je er ook voor kiezen om enkel een alarmsysteem te laten plaatsen. Een dergelijk systeem is ook vrij eenvoudig aan te sluiten op domotica. Door een alarmsysteem aan te sluiten op domotica, hoef je voortaan niet meer bang te zijn dat je het alarm vergeet in te schakelen. Domotica maakt het namelijk mogelijk dat je altijd en overal jouw alarm kunt activeren, zelfs wanneer je niet eens thuis bent. Wanneer je jouw alarmsysteem aansluit op domotica, kun je tevens bewegingsmelders en deur-/raamcontacten in de gaten houden op jouw smartphone. Zodra deze sensoren beweging detecteren, krijg je hier direct een melding van.

Slotenmaker inschakelen voor huisbeveiliging

Doorgaans mag je ervan uitgaan dat een huis redelijk goed beveiligd is wanneer er goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen zit. Een inbraak is op deze manier echter nooit helemaal uit te sluiten. Wil je meer beveiliging aanbrengen om de kans op een inbraak nog verder terug te dringen? Plaats dan camera’s en/of een alarmsysteem. Ben je zelf niet bepaald handig? Doe dan een beroep op een slotenmaker. Hij kan beide systemen voor je plaatsen. Daarnaast kunnen slotenmakers vaak camera’s en alarmsystemen aansluiten op domotica. Hierdoor blijf je altijd op de hoogte van activiteit in en rondom jouw woning.

Reacties