Foto: 2017-10/veiligheid-in-rondom-huis.jpg

Veiligheid in en rondom het huis

In dit artikel lees je alles over de juiste beveiliging in en om het huis.

Guido van Loon

Inbraakpreventie

Inbraakpreventie kan op verschillende manieren: poorten en hekken, videofoons, camera’s, verlichting, alarmsystemen en domotica. Maar veiligheid begint ook met goed hang- en sluitwerk, hiermee maak je de woning tenslotte moeilijk toegankelijk voor ongewenste bezoekers. Let er bij de aanschaf van sloten op dat deze voorzien zijn van het SKG keurmerk of het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Inbraakwerend

Een openstaand raampje, een slecht sluitende achterdeur, ouderwetse of te eenvoudige sloten en sluitingen van ramen en deuren. Allemaal geven ze inbrekers vrij toegang aan. Waar inbrekers een enorme hekel aan hebben zijn: lang werk, licht en lawaai. Je geeft inbrekers 'lang werk' met goed hang- en sluitwerk. Licht: een woning die rondom goed verlicht is helpt ongewenste bezoekers op afstand te houden. Bij 'lawaai' kan gedacht worden aan een alarminstallatie of misschien een hond.

Inbraakfeiten

Iedere minuut 'bezoekt' ergens in Nederland een inbreker een woning. Een aantal verbazingwekkende statistieken over inbraak in een woning:
- Een gemiddelde inbraak duurt 30 seconden.
- Slechts 1% van alle inbraken vindt plaats door het breken van een ruit.
- Negen van de tien inbraken vallen onder het begrip gelegenheidsinbraak.

Hekwerken

De keuze in hekwerken is onbeperkt. Hekken die je huis sieren, hekken als afscheiding, hekken voor je veiligheid. Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor hekwerk. Maar welk hek past het beste bij je woonwens? Er zijn diverse hekwerken gebaseerd op veiligheid, waaronder gaashekwerk, staafmathekwerk en spijlenhekwerk. De stalen hekwerken zijn niet altijd even sierlijk, maar dat doet niets af aan de functionaliteit. Natuurlijk is er naast functioneel hekwerk ook een scala aan sierhekwerken. Sierhekwerk biedt een enorme esthetische meerwaarde. Of je nu op zoek bent naar een modern, klassiek of traditioneel hek, alles is mogelijk. Wil je tevens genieten van de luxe die een hek te bieden heeft? Dan kun je kiezen voor een toegangsbeheersingssysteem. Dit systeem is vervaardigd van hoogwaardige materialen, die garant staan voor duurzaamheid, stevigheid en jarenlang onderhoudsgemak. Het systeem heeft een elektrische afstandsbediening voor extra bedieningsgemak.

Camerabeveiliging

Wil je dag en nacht zicht rondom je huis dan kun je het beste kiezen voor camerabewaking. Bijkomend voordeel is dat je hiermee ook inbrekers afschrikt. Zien inbrekers namelijk een camera, dan kiezen ze liever een ander huis. Kies altijd voor een beveiligingscamera met een recordfunctie. Hierdoor heb je de mogelijkheid beelden op te slaan en ze later terug te kijken. Handig bijvoorbeeld als je na een vakantie ontdekt dat er is ingebroken.

Op Onlinecamerashop vind je een uitgebreid overzicht van diverse camera's.

Reacties