Foto: 2018/camera-beveiliging-1.jpg

Beveiliging in en om je huis. Lees hier onze tips.

Inbraakpreventie kan op verschillende manieren: poorten en hekken, camera’s, verlichting, alarmsystemen en domotica.

Guido van Loon

Let er bij de aanschaf van sloten op dat deze voorzien zijn van het SKG keurmerk of het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Inbraakwerend

Een openstaand raampje, een slecht sluitende achterdeur, ouderwetse of te eenvoudige sloten en sluitingen van ramen en deuren. Allemaal geven ze inbrekers vrij toegang aan.

Cilinder

Sloten zijn veelal voorzien van een cilinder. Een cilinderslot is een slotmechanisme dat middels een groep stalen pinnen voorkomt dat het slot geopend wordt zonder bijpassende sleutel.

Klavierslot

Naast het cilinderslot is er ook het klavierslot. Het klavierslot wordt geopend en gesloten door middel van een bijbehorende sleutel waarvan de baard, met zijn verschillende uitsparingen, de klavieren in de goede positie duwt en zo de grendel vrijgeeft.

Geavanceerde sloten

Vervolgens verschijnen steeds vaker de meest geavanceerde raamsloten, geschikt voor diverse ramen waaronder klepramen, draairamen, kantel/kiepramen en lichtkoepels. Deze sloten zijn met of zonder kierstand verkrijgbaar.

Schuifpui en garage

Tot slot zijn er nog de schuifpuisloten en garagedeursloten.

Fingerprint

We kennen inmiddels de hightech snufjes uit misdaadseries maar al te goed. Fingerprint sloten zijn veilig en gemakkelijk. Dankzij deze techniek hoef je geen enkele angst te hebben voor verloren of vergeten sleutels en toegangscodes. Het systeem werkt door middel van het opdrukken van je vingertop. De scanner leest je kenmerken en vergelijkt die met wat eerder, door een simpele handeling van jezelf, is vastgelegd. Enkel je wijsvinger is je sleutel.

Camera

Niemand zit op ongenode gasten te wachten. Om dat te voorkomen, schrikken camera’s flink af. Daarnaast biedt camerabewaking veel mogelijkheden. Beelden uitlezen, kentekens herkennen of verdacht gedrag signaleren: het kan allemaal met een camerasysteem. Maar wat zijn de regels? Wie op zoek gaat naar de regelgeving omtrent cameratoezicht komt al snel terecht bij de website van Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels voor de bescherming van persoonsgegevens en adviseert over nieuwe regelgeving. Meer weten over beveiligingscamera's? Ga naar Videofrank.nl.

Reacties